2015. december 22., kedd

Gran Canaria - Palmitos Park és Playa del Ingles

A Palamitos Park nekünk a magas árához képest egy kicsit csalódás volt. A belépő 30 Euro, de a park sokkal kisebb és jelentéktelenebb, mint a tenerifei Loro Park, illetve a fuerteventurai Oasis Park, amikbe hasonló belépő ár van, de sokkal többet adnak, sokkal magasabba színvonaluk. Ott nyitástól zárásig alig sikerült megnézni mindent, azaz ki is maradt sok minden, míg itt 2-3 óra elég az egészhez, az is csak akkor kell, ha az ember úgy megy, hol eléri pont a show-kat, mert különben még egy óra sem kellene hozzá. 

Az Autoreisen cégtől kapott autó bérlési szerződést felmutatva a pénztárnál, két személy esetében, egy személyre 50%-os kedvezményt kaptunk, azaz összesen számítva, két főre 60 Euro helyett, 45-öt fizettünk, ami nagyon jó. Erről a kedvezményről csak úgy értesültünk, hogy röviddel az utazás előtt az Autoreisen cég e-mailben értesített róla, hogy mi mindenre kaphatunk kedvezményt rajtuk keresztül. 

A Palamitos Parkot alig lehet megtalálni. Nem úgy, mint az említett "rokonait" a másik két szigeten, amiket az egész szigeten óriásplakátok és leírások hirdetnek. Az autópályán nincs kitáblázva, nincs közvetlen lejárat a mellékútra. Előbb le kell menni Playa del Inglesbe és ott megtalálni a megfelelő körforgalmat, ahonnan megy a kis, rejtett út (GC-504-es) egy barrancoban. 

Amikor kicsivel nyitás után megértkeztünk, szinte még üres volt az egész parkoló. A park tulajdonképpen egy állatkert, van benne papagáj-, delfin-, és ragadozómadárshow. Területre nagyon kicsinek találtuk, és mivel a szurdokban van, szélességben nem tud terjeszkedni, így a hegyoldalba, lépcsőzetesen alakították ki. 













































Még simán mehettünk volna strandolni is, még csak a délután közepében jártunk, amikor elhagytuk a parkot, így elmentünk Playa del Inglesbe és megnéztük ott a partot, felmértük, hogyan lehetne onnan a dűnékhez menni. De az egész annyira nem fogott meg, hogy ezután már többet nem is mentünk oda.







1 megjegyzés:

  1. Édes kis szurikáták. :-) Pontosan ilyen papagáj-showban volt részünk Lanzarote-n is. Ha előszedném a fotóimat (akkor még papírképes gépem volt) talán meg is egyezne a képeiddel. :-D
    A delfin-showkat nem szeretem, mert a cirkuszi dolgoknak nem vagyok híve, ellenzem az állatok ilyenfajta tartását.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről