2015. december 24., csütörtök

Gran Canaria - Santa Lucia völgye

Felérve a Fataga szurdokvölgy tetejéhez, egy kis hágó vezetett át a párhuzamosan húzódó másik szurdokvölgybe, (GC-65-ös út), ami Santa Lucia de Tirajana falun vezetett át. Ez a völgy is mindenütt tele volt pálmákkal, amerre csak az ember nézett. Megálltunk San Bartolomé de Tirajna faluban is, ami a két völgy között fekszik, de nem találtuk nagyon érdekesnek. Ezután Santa Luciát néztük meg, ami szintén kevés látnivalót kínált.













Ezután a Sorrueda víztározó volt a célunk, ami a képeslapokon ámulatba ejtett engem, mert mélykék víze egy fjordként mutatkozott a képeken és a vízből kiálló szikla, meg a sok pálma a környezetében majdhogy nem inkább alpesi tájra, mint pl. a Lago Maggeriore-ra emlékeztettek. Sajnos ebben a tóban is csak poshadt, kevés zöld víz volt és nehéz elképzelni, hogy valaha is annyi víz lenne benne, mint azokon a képeslapokon.











1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről