2016. január 26., kedd

Hófedte Fekete-erdő/Basel - Svájc

Svájc közelsége mindeképpen vonzó. Zürich régi vágy, de az kicsit odébb van, így Baselt választottuk ki előre a térképről. 
Reggel indulunk Feldbergen és Todtnaun át ragyogó napsütésben. De Todtnau után mindent ellep a sűrű köd és a hegyek után, lapos, ipari területekkel teli, ronda táj fogad. Azon gondolkozunk, hogy letesszük az autót Lörrachban, és innen vonattal megyünk át Baselbe, mert olvastuk, hogy ott nehéz parkolni és főleg csak parkoló házakban lehet, amik nagyon drágák, nekünk meg ugye nincs svájci Frankunk apróban, hogy bedobjuk az autómatába. 

Feldberg:





A határon csak teherautókat állítanak ki ellenőrzésre. Amint átmegyünk a határon, máris Basel városában vagyunk. Itt a belvárost jelző táblákat követve előbb nézelődünk parkolóhelyek után, de elég esélytelen az utcán találni valamit, így inkább a parkolóházak egyikébe megyünk. Ebben az első fél óra 2 CHF és minden megkezdett fél óra ezután mindig 1,50 CHF.  (1 Euro = 1,10 CHF)

Elindulunk megnézni a várost és szeretnék egy olyan csokoládé üzletet találni, amilyet Stein am Rheinban találtunk annó, de nem hogy ilyet nem találunk, hanem semmilyen élelmiszerüzletet sem, csak egy csomó parfümériát. 

A város szép és lehetne jó sokat sétálgatni, ha nem lenne köd, hideg és nem aggódnánk az egész idő alatt azon, hogy hol váltunk be Eurót svájci apróra, mert hogy sehol, de sehol egyetlen pénzváltó sincs. Se csoki, se pénz. :-( 










































Végül a parkolóházunk közelében találunk egy nagy élelmiszerüzletet, de nincs benne egyik keresett csokimárka sem, amiket akartam venni. Kicsivel odébb egy diszkontert is találunk, itt végre van Cailler, és veszek 3 táblát, amiért majdnem 12 Eurót fizetek. Lehet fizetni Euróval is és svájci Frankban adnak vissza, így biztosítva van az aprópénz is a parkolásért (amúgy kártyával is lehet fizetni, csak ezt nem szeretjük nagyon külföldön). 6,50 CHF-t fizetünk a parkolóban és kissé csalódottan indulunk vissza és semmi kedvünk sincs, a szürke, ipari vidéken át autózni, így egy másik utat választunk a vissza úthoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről