2016. január 24., vasárnap

Hófedte Fekete-erdő/Freiburg

Freiburg im Breisgau a Fekete-erdő központi fekvésű nagyobb városa, egyetemi város, és turisztikai mágnes, régi városmagjával, valamint mert közel fekszik Elzászhoz. A városon alig látható, hogy a II. Világháborúban teljesen szétrombolták. Dél-Németország legnagyobb templomával dicsekedhet. Az oválisan elhelyezkedő, középkori városmag még most is jól felismerhető, bár a városfalak már nem állnak, csak a városkapuk és azok védőtornyai (természetesen felújítva). Az óváros tele van üzletekkel, hangulatos, szinte sikátorszerű kis utcákkal, és ami ritkaság számba megy, hogy az utcákon meghagyták (felújított fromában) a középkori, nyílt csatornarendszert. Nekem ez különsképpen tetszik. A Münster (templom) terén naponta helyi piac van, itt zöldséget, gyömölcsöt és hentesárút, meg nagyon finom sült kolbászos zsemléket kínálnak az árusok. Parkolni parkolóházban tudunk itt, 2 órára 3,60 Eurót fizetünk. A többit pedig képekben: 




























Visszafelé a Titisee mögötti Hinterzarten faluban állunk meg és sétálunk még egy órát a jeges hidegben a sípályák melletti erdei ösvényeken. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről