2016. május 24., kedd

Portugália - Fátima, Batalha

Tomarból tovább indulva útba esik Fátima, egy zarándokhely. Arab nevét egy mór fejedelem lányáról kapta, akit 1158-ban a keresztény hódítók elraboltak és Ourém grófjának adták el. Fátima beleszeretett a grófba és megkeresztelkedett miatta és családot alapított vele. ... 
Itt csak megállunk, egyetlen fotót készítünk, mert a hely különösebben nem érdekel és indulunk is tovább a rekkenő hőségben. 

Leiria lenne a következő város, de úgy látjuk, hogy azzal együtt már nem férne bele minden a napi tervünkbe, így mérlegelve a látnivalókat, inkább Batalha mellett maradunk, ami Leiria után lett volna a következő célünk és Leiriát így kihagyjuk. 

Batalhában a dominikánus rend Győzelmes Szűz Mária, hatalmas angol gótikus stílusban épült korlostora található, mely a Világörökség része. Ebbe is 6 Euro a belépő. Építését a 14. században ketzdték. A nyolcszögletű kápolna építése soha nem fejeződött be. A királyi kerengő az ún. mánueli stílus egyik gyöngyszeme. 

Itt ingyen parkolót találunk, direkt a kolostor közelében. 

 


Lenyűgőző a sok kőből kifaragott aprólékos ciráda. Imádom ezt az építési stílust. A belső terek kellemes hűvössége pedig nagyon jól esik a kinti forróság után. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése