2016. június 2., csütörtök

Portugália - Algarvé: Faro és Ria Formosa Természeti Park

Az eső tartós, és szakadó esőben, viharos szélben és jeges hidegben érkezünk meg mai kirándulásunk első színhelyére, Faroba. Ha jól tudom, maga a szó, világítótornyot jelent, talán emiatt képzelek el valami hosszan elnyúló homokos partot, egy hatalmas nagy világítótoronnyal a közepén, de ilyet ott nem találunk. 
A kikötőben parkolunk, fizetős, de nem drága. Ernyővel indulunk neki a várost megnézni, de ez nem működik, mer annyira erős a szél, hogy oldalról totálisan bevizezi a nadrágunkat, az ernyőt meg mindig kifordítja. Kb. 5 percet sem megyünk, és bemenekülünk az első Mc Donald's-ba, ahol nagy adag cappuccinot iszunk, életünk legolcsóbbját, 80 Centért. Szépen lassan iszogatjuk, hogy húzzuk az időt, talán javul valamelyest és szerencsénkre így is lesz, eláll az eső. 
 
Figyelem, a körforgalomban, a lámpa tetején fészkel a gólya:

 







 

Figyelem, a templom tetején gólyafészkek!!!




Hamar bejárjuk Farot és máris indulunk tovább a közeli Olhaoba, ahol a Ria Formosa Természeti Park található. Na ennek a bejáratát nem éppen egyszerű megtalálni. Itt ismét elkezd iszonyatos módon szakadni az eső, de nem akarunk minden programról letenni, főleg, hogy a Tejo torkolatnál nem sikerült az Evoánál, most itt mindenképpen szeretnénk látni madarakat. 



Szakadó esőben indulunk neki, de szerencsénk lesz, mert pár perc múlva eláll az eső, sőt később még a nap is kisüt. Jó három órát töltünk el itt a parkban, ami nem annyira nagy, de mivel minket az állatvilág nagyon érdekel, találunk számunkra elég sok érdekességet. 

















gólyatöcs


kis kócsag elől, hátul kanalas gém














nagy godák

gulipán elől



gulipán


gólyatöcsök














kis csér






Déltuán négy óra felé indulunk innen tovább a spanyol határ felé.

1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről