2016. június 4., szombat

Portugália - Algarvé partok és végtelen eső

A következő napon az Albufeirától nyugatra eső partszakaszokat szeretnénk megnézni. Folyton rengeteg leágazás van, kis utak, végül földutak, amik száz meg száz ilyen sziklákkal szabdalt öblökhöz vezetnek le, amik mind képeslap motívumok lehetnek. De nem ebben az időben. Sajnos ma is rossz idő van, borult, de legalább kezdetben nem esik az eső. 

Az első hely Armação de Pêra, egyáltalán nem szép, nagy, tíz emeletes lakótelepi házak állnak a part mögött. Maga a part érdekes és szép.




Két gyurgyalag, avagy méhészmadár köröz a fejünk felett, és ahogy hajkurászom őket a kamerával, egyszer csak leszállnak egy faágra, ami kedvez a fotózásnak. Gyönyörű madarak.




Innentől kezdve egy egész napot el lelhetne tölteni a következő partszakaszok bejárásával, mert annyi sok leágazás van, de van egy szépen gondozott ösvény is, amin kilométereket lehet gyalogolni az öblök mentén. Ha szép idő lenne, érdemes lenne nekünk is itt egy túrát csinálni. 


Megnézünk pár öblöt Armação de Pêra és Carvoeiro között, majd utóbbiban maradunk egy jó órát, sétálunk és iszunk egy kávét. Sajnos itt elkezd szakadni az eső, ami egyre csak erősödik és a mai nap során többet el sem áll.







Következő célunk a hangulatos kis falu, Ferragudo, ahol viszont már nem csak szakad az eső, hanem lökésekben jön a szél is hozzá. Előtte még megállunk egy helyen, ahonnan rálátni a hídra Portimaonál.






Ferragudo környékén ismét százával látunk gólyákat. A városka előtt egy földnyúlványon megállunk fotózni, de nem lehet kiszállni az autóból, mintha dézsából öntenék a vizet és széllökések is vannak hozzá. Egyszer mégis kiszállok, ernyővel, de az ernyő tönkremegy, én pedig az 5 fotó készítése alatt csurom vizes leszek, meg a kamera is.





Fél órát ülünk az autóban és csak szakad az eső, de kegyetlenül. Mi pedig ezt a falut mindenképpen meg akarjuk nézni, így végül parkolót keresünk és nekivágunk ernyővel, de sajnos ezt hamar fel kell adnunk, hiszen az egyik ernyő már tönkerment és a másikat is folyton kifordítja a szél.







A mai napon nem igen lehet csinálni semmit sem, de hát a hotelszobában ülni sem akarunk, másik alternatívaképp megnézhetnénk Portimaonál egy nagy bevásárlóközpontot, de ez sem igazán az a program, ami izgat.
Elindulunk Silvesbe, mert a parttól egy picit bentebb fekszik, reméljük, hogy talán ott nem esik az eső, de sajnos ugyanúgy szakad ott is, így meg sem állunk, ki sem szállunk. Útközben megint rengeteg gólyát látunk.




Végül visszamegyünk Portimaohoz és a bevásárló központban vacsorára valót veszünk, majd hazaautózunk és halat sütünk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről