2016. augusztus 10., szerda

Görögország 2016 - Lefkada: Szigetkörutazás (1. rész)

(Ismételtem le kell bontanom két részre egy napot a túl sok kép miatt.)

Mostantól már nincs kötelező program, megnéznivaló, csak lustizás. 
10-ig alszunk és házi néni az ajtó előtt toporog és kéri, hogy maradjunk már 15 percet az erkélyen, mert ő most takarít. Esküszöm, ha véletlenül nem keltünk volna fel, kiszedett volna az ágyból, mert amit ő eltervez, az úgy kell legyen. A takarításnak nem sok nyoma látszik, inkább amolyan fontoskodás volt ez részéről (amúgy 8 nap alatt ez volt az egyszeri alkalom, amikor valamit csinált a szobában, de ez különösképpen nem zavart, mert nem volt kosz és egyszer összesepertem magam a behordott homokot). 

Korareggel egy kicsit esett az eső, azóta felhősebb az ég és fúj a szél. Így ma sokkal elviselhetőbb a meleg is, ami ma 42 fok helyett csak 32 fokot jelent. Mivel a tegnapi hajókiránduláson abszolút nem tetszett az a felkavart átlátszatlan tenger a nyugati partokon, egyelőre pihentetni kell a vágyunkat, hogy minden nap Megali Petrahoz mennénk strandolni, mert így nem akarunk, ezért ma inkább kirándulni indulunk. 


Előbb Vasiliki felett a hegyekben írunk egy kört. Egy aprócska vízezéssel és jelentéktelenebb kolostorokkal indítunk, majd Nidriben eszünk egy gíroszt és onnan a hegyi úton megyünk Lefkada felé. Itt valami hihetetlenül gyönyörű panorámákban van részünk. Az egész hegyoldal illatozik a vadon növő fűszernövényektől. Imádom ezt a mediterrán illatot, a kabócák hangját és az ezüstösen csillogó olívaligeteket. Ekkor már nyoma sincs a reggeli enyhébb levegőnek, ismét forróság van.
 

 
 
  2 megjegyzés:

 1. Gratulálok a képekhez és az őszinte, részletes leíráshoz! Élmény olvasni minden beszámolót!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen és nagyon örülök, ha tetszik és segítségedre van.
   üdv, Andi

   Törlés