2016. augusztus 11., csütörtök

Görögország 2016 - Lefkada: Szigetkörutazás (2. rész) 


 

 
Lefkada város nem igen fog meg, semmi érdekeset vagy különösebben szépet nem találunk benne. A jachtkikötőben iszunk egy frappét és utána körbeautózunk a lagúna körül. Már jó késő van, amikor megnézünk egy kolostort a főváros és Agia Nikitas között, majd a nyugati part mentén autózunk visszafelé. Most is felkavart a tenger, olyan, amilyennek nem tetszik. Egy hamar nem is fog leülepedni, így a következő napokra ki kell találni valami más megoldást a strandolásra. Milos Beach:

Agios Nikitas:Este 8 után érünk a Cap Dukatohoz, ahol naplementét szerettünk volnanézni, de éppen, amikor elkezd lebukni a nap, belezuhan egy felhősávba, így a naplementéből semmi sem látszik. Ettől függetlenül a világítótoronytól belátható partok csodálatosak.Kicsit kínlódunk a szerpentineken, a rossz minőségű utakon a nyugati oldalon a sötátben, elég rossz a kocsi lámpája. 22:15-re érünk haza. Rettentően éhesek vagyunk és hatalmas nagy görög salátát készítek. Este hűvös a szél, el kel a hosszú nadrág is. Még jó sokáig ülünk kint az erkélyen.  

ez a kép még egy előző napi saliról készült

3 megjegyzés:

 1. Álomszép helyeken jártatok! Csodálatos képeket készítettél ismét. Gratulálok! Remélem, én is megtalálom majd az utazni szerető páromat, akivel hasonló jellegű utakat is szervezhetünk, és nem csak a csoportos utak várnak rám. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia. ezt a naplementet pontosan hol néztétek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, a Cap Kucato világítótornyánál. Fentebb írtam a szövegben is.

   Törlés