2016. november 27., vasárnap

La Palma - A házunk reggeli fényben

Nem alszom jól, folyton felébredek és forgolódok, fázom éjjel. Fél 8-kor végül kipattanok az ágyból és pont ekkor kel fel a nap. Úgy ahogy vagyok, körberohangálom az egész kertet, házat, körbefotózok mindent és a cica az első pillanattól kezdve a lábam körül tekereg, hogy majd orra botlok benne.
 


A házunk olyan 350 méterrel a tengerszint felett van. Jobbra belátni a barrancoba, ahol birkák csengettyűje csilingel, előttünk az óceán és a felkelő nap. A levegőben ezek a nagy fekete madarak (hollók vagy varjak vagy micsodák) és solymok rikácsolnak. Egy sólyom az egyik szemközti agavén landol. Az egész nagyon vadromantikus. Sokáig állok a medence kőfalánál, a barranco szélén és nézek abba lefelé, imádom, hogy ennyire egybenőve lakunk a természettel.


Kb. egy km-re van Puntallana kis falu, amiben van egy Spar bolt. Tovább, lefelé tőlünk a borzasztó meredek utakon banánültetvények között el lehet jutni egy szép strandhoz, ahova egy másik rendes út is vezet, aminek a leágazása Santa Cruz felől jövőknek még Puntallana előtt van.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos,baratsagos a haz es a panorama lenyugozo.
    Na es a cica :) is !

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó ez a ház, jó választás!

    VálaszTörlés