2016. november 27., vasárnap

La Palma - A házunk reggeli fényben

Nem alszom jól, folyton felébredek és forgolódok, fázom éjjel. Fél 8-kor végül kipattanok az ágyból és pont ekkor kel fel a nap. Úgy ahogy vagyok, körberohangálom az egész kertet, házat, körbefotózok mindent és a cica az első pillanattól kezdve a lábam körül tekereg, hogy majd orra botlok benne.
















 










A házunk olyan 350 méterrel a tengerszint felett van. Jobbra belátni a barrancoba, ahol birkák csengettyűje csilingel, előttünk az óceán és a felkelő nap. A levegőben ezek a nagy fekete madarak (hollók vagy varjak vagy micsodák) és solymok rikácsolnak. Egy sólyom az egyik szemközti agavén landol. Az egész nagyon vadromantikus. Sokáig állok a medence kőfalánál, a barranco szélén és nézek abba lefelé, imádom, hogy ennyire egybenőve lakunk a természettel.


Kb. egy km-re van Puntallana kis falu, amiben van egy Spar bolt. Tovább, lefelé tőlünk a borzasztó meredek utakon banánültetvények között el lehet jutni egy szép strandhoz, ahova egy másik rendes út is vezet, aminek a leágazása Santa Cruz felől jövőknek még Puntallana előtt van.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos,baratsagos a haz es a panorama lenyugozo.
    Na es a cica :) is !

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó ez a ház, jó választás!

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről