2017. június 12., hétfő

Seychelle-szigetek - 7. rész (Petite Kerlan és Anse Georgette)

6. nap

A mai napra foglalt nekünk Nora másodjára időpontot a Lemuria Hotelben, hogy a Georgette strandra mehessünk. 10 órára akartunk menni, de csak 12-től lehet. 
Előtte elmegyünk a mi falunk központjába és egy szuvenírboltban megvesszük a képeslapokat, bélyeggel együtt, amik meglepően olcsóak, más utazásainkhoz viszonyítva. Majd tankolunk a kocsiba és Grand Ansen megállunk a take awaynél, ahol jó nagy adag ebédet veszünk és a hungarocell dobozban magunkkal visszük a strandra. 

Ma egy másik, nem olyan kedves biztonsági őr van a Lemuria bejáratánál. Csomó dolgot kérdez és elmagyaráz. Szinte rossz érzéssel indulunk el, mert ma nem csak a Georgette-hez akarunk menni, hanem az Anse Kerlanhoz és Petite Kerlanhoz is, ami két másik szép strand és szintén a hotel területén belül van és fura a sok kioktatás után itt betolakodóként flangálni a kertben. Megérzés szerinti irányban szeljük keresztül a nagy kertet a szép lakóvillák között és valóban az Anse Kerlannál lyukadunk ki. Itt teljes erőből fúj a szél és hullámzik a tenger, a partot (mint a szintén az ezen az oldalon lévő Grand Anset is) vizifű lepi el. Fürdésre ez a hely nem alkalmas.


Mellette, a sziklafok másik oldalán a Petite Kerlan strand fekszik, ami szélvédett és a hullámok sem nagyok. Itt a luxushotel luxusvendégei fekszenek luxuságyakon a parton. Mi keresünk egy árnyékos helyet és az öböl végében egy pálmafa alatt (vigyázni kell, hogy az ember ne direkt a kókuszdiók alatt feküdjön) telepedünk le. Már a törölközőink színéből és abból, hogy ezeket a földre a homokba tesszük le, látszik, hogy mi nem vagyunk hotelvendégek, de mégis odajön hozzánk többször is pincér és kérdezi, szeretnénk-e valamit inni. Persze nem akarunk kiadni italért egy halom pénzt.

Szép a Petite Kerlan strand és jó helyünk is van, meg is ebédelünk itt, de azután én már mennék át a Georgette-re. Párom inkább maradna. De hát  Georgette miatt jöttünk ide, csak hát kinek van kedve felöltözni, összecuccolni, és a tűző napon izzadva megint egy csomót dombra fel, dombról le a golfpályák közt menetelni. De végül csak átmegyünk. Most is csodás a Georgette és nem hullámzik olyan hevesen, mint alőző alkalommal. Egészen sokáig maradunk. Azért disznóság, hogy egy hotel bekebelez magának három álomstrandot, ahova így nem mindeki juthat el.Hazafelé ismét megállunk a reptérnél internezetni. Otthon pedig zacsis levest eszünk vacsira, nem nagyon kell már semmi, a kiadós ebéd után.

18 és 20 óra között akart jönni az fickó az autójáért, de nem jön.

 
Ma este kellemesebb az idő, kicsit mozog a levegő, különben mindig katlani hőmérséklet uralkodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése