2017. június 15., csütörtök

Seychelle-szigetek - 9. rész (Hajókirándulás: Cousin, Curieuse, St. Pierre - 2.)

Elhagyva Cousin paradicsomi szigetét, ismét a motorcsónakkal pattogunk a már szerencsére valamivel nyugodtabb tengeren Curieuse szigete felé. Nem tart sokáig az út. Ott, a széles, vakítóan fehér homokos parton már egy csomó ember van, akiket különböző kirándulócsónakok hoztak ide, és mindeki az ebédre vár.

Kicsivel a strand mögött, az erdőben egy hatalmas nagy fedett étekző rész van, itt grilleznek és terítik az asztalokat már. Nagyon emlékeztet az egész a thaiföldi csónakkirándulásokra, ott is ehhez hasonlóan zajlott minden. Csirkehúst, halat grilleznek és sokféle köret, saláta, gyümölcs van, kiadós és nagyon finom az ebédünk. A mangósaláta isteni.
Utána egy óránk van arra, hogy egy kijelölt ösvényen átgyalogoljunk a sziget túlsó oldalán lévő öböbe, ahol hatalmas nagy Aldabra-teknősök élnek egy telephelyen. Az út eleje szép, majd lent a parton fapallókon visz tovább, bűzös mangrovék között. Ahogy megérkezünk az öbölbe, mindenhol látni az óriástknősöket. Itt leválik a 13 éves kedvenc túraszandálom talpa. :-(

Nem sok idő marad a teknősöket nézegetni, ahol pedig bébiteknősök vannak, azt a helyet meg sem találjuk, már jön is a csónak értünk. Most nem csak mi vagyunk már, hanem még jó pár másik ember is, akik eddig nem a mi csoportunkban voltak. Velük és még sok másik csónak kíséretében állunk meg a picúrka gárnitsziklasziget, St. Pierre mellett snorkelezni. A víz kristálytiszta, sok szép halat látni, de a korallok csak letöredezett darabokban hevernek a tengerfenéken trópusi viharok és a felmelegedés következtében. 

Itt megismerkedünk a csónakon egy fiatal német párral, akikről kiderül, hogy otthon a közelünkben laknak. 

Összességében a kirándulás nagyon tetszett, megérte. 

Mikor hazaérünk, délután 5 óra felé, a bérautónk még mindig a kertben áll. Mivel eszembe jut, hogy van a szigetnek még egy közeli foka, ahol nem jártunk, gyorsan zuhanyozunk, felöltözünk és beülünk a kocsiba, elmegyünk oda (Anse Blague). Megnézzük a partot és hazafelé még veszünk innivalókat. A kocsit nem hiányolta senki sem. :-)


A mai vacsora keksz és joghurt. Utána pedig összepakolok, holnap továbbállunk La Digue szigetére.

2 megjegyzés:

  1. A táj lenyűgöző!!! A különböző sziklák akár cakkos, akár simára kopott egyszerűen fenomenális számomra.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép helyen jártatok megint! Az óriás teknősök hihetetlenek.
    Egyszer én is jártam így, hogy levált a szandálom talpa. Akkor szerencsére egy városban voltunk Szíriában, és találtunk egy helyet, ahol megragasztották. A tiéddel mi lett?

    VálaszTörlés