2017. július 11., kedd

Túra a Höllental-szurdokon át, a Hupfleitenjoch ösvényen, a Kreuzeckig

Már több alkalommal voltunk a Höllental-szurdokban és minden alkalommal legalább a Höllentalangerhütte-ig felmentünk, illetve egyszer még sokkal feljebb és a Riffelscharte útvonalon a Waxenstein hegyen át, sziklamászással az Eibseehez le. 

A Höllentalklamm egy gyönyörű szép, hosszú és nagyon szűk szurdok, már maga ez megéri ide jönni. Ezen a napon borús időben indulunk el és ahogy elérjük Garmisch-Partenkirchent, szakad az eső. Sokáig ülünk a hammersbachi parkolóban, várva, hogy elálljon és végül 10 órakor indulunk neki a túrának. 









Az eső miatt a hasadékban minden lukból spriccel a víz és akik lefelé szembe jönnek velünk, csurom vizesek, mintha ruhástól egy tóba ugrottak volna. Sajnos a sok víz miatt nem lehetséges a külső ösvényen menni, hanem végig egy alagútban megyünk, ahonnan persze semmit sem látunk és nem kevésbé leszünk vizesek. Így sajnos a nagy élmény a szurdokkal elmarad. 








Utána, mikor kiérünk a felső végében, már eláll az eső, de kicsivel később ismét esik. Ahogy felérünk a tágasabb Höllentalba, kisüt a nap és szerencsénkre így is marad, míg a kunyhónál pihenünk és eszünk, iszunk, így ezalatt az idő alatt meg is száradunk. 




















Innen egy számunkra új útvonalon megyünk tovább felfelé, a Hupfleitenjoch ösvényen át, ahonnan csodálatos panorámák nyílnak elénk, látunk fekete alpesi szalamandrákat is és alpesi zergéket is. Nagyon szép az út és barátaink még nem voltak ilyen magas hegyekben túrázni, nekik is nagyon tetszik. Hol esik ismét az eső, hol nem, hol tűz a nap. 
























Sokat megyünk felfelé, míg végül megpillantjuk a túra legmagasabb pontját, ami azt jelenti, hogy a kiindulóponttól odaáig fentig 1.000 m magasságkülönbséget tettünk meg. Ezután már lefelé megy tovább az út.















Elérve a Kreuzecket, innen felvonóval megyünk le (17 Euro fejenként) és annak a végállomásától  olyan 500 méteret kell még visszamenni az autóig, aminek nagyon örülünk, hogy nincs messzebb, mert már nagyon fáradtak vagyunk és közben nagy hőség is lett. 





 Ennyi lett ez a beszámoló, kevés szöveggel és sok képpel. Csodálatos nap volt. 

4 megjegyzés:

  1. Zerge, szalamandra és erdei turbánlilom - gyönyörűséges.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, de ide én azt hiszem, nem mennék... Egy-két képed alapján nem tériszonyosnak való útvonal... Sajnos :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téiszonyod van? Akko hogy nézel ki a repülő ablakán?? Érdekes.
      Olyan hely nem volt, ahol valaminek annyira a szélén állnál, hogy kellemetlen lenne.

      Törlés
    2. A repülő zárt tér. Az teljesen más.
      Itt viszont láttam, hogy szakadékos a járda mellett, és nincs korlát! Pl. 54-es, 58-as képek.

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről