2011. szeptember 11., vasárnap

Kompszerencsétlenség Sansibarnál


Tegnap egy kompszerencsétlenség történt a tanzániai Sansibar szigetének közelében. Az utazásunk megszervezésekor előbb ragaszkodni akartam, hogy hajóval menjünk át a szigetre, "azzal nem lehet baj" címszó alatt, míg ezek a kis, propelleres, öreg, afrikai légitársaságok repülői, biztos hamarabb zuhannak le. Végül a Precision Air-t választottuk, mert pozitív kiértékelése volt a neten, sőt még M. repülős magazinjában is volt pozitív cikk róluk. Most úgy érzem, jól döntöttünk. 

A hírek szerint több mint 1000 utas tartózkodott az erősen túltelített és túlrakodott komphajón, mely Sansibar és a tőle 80 km-re fekvő Pemba szigete között vitte utasait péntekről szombatra virradó éjszaka. Eddig 190 holttestet találtak meg, 610 fő a túlélő és több, mint száz embert keresnek még. Több helybéli elveszítette a szerencsétlenség során az egész családját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek.