2012. szeptember 22., szombat

Tervek 2013-ra

Ha nem ütött volna be a krach (mélygarázsfelújítás), akkor jövőre egy Thaiföld és egy Izalnd utazást terveztünk volna be. Thaiföldet év elején, még télen, pihenni, nyaralni, Koh Samui lett volna a célpont és nyár végén meg egy bő két hetes izlandi körutazás, ami igazi kaland lett volna. Esetleg nyáron egy kis pihenés valahol. Sajnos most e nagy utazási terveket el kell napolni (évelni) és mivel az anyagiak nem engednek meg jövőre nagyobb kaliberű utazást, így tervezgetni sincs olyan sok kedvem és mivel a munkától már nagyon kimerültek vagyunk, valami pihenős, nyugis, jó strandos, kevés turistás szigetre vágyunk, semmikörutazgatás, semmi megerőltető. :-)  Így most visszapislog rám Görögország, vágyom is vissza és olcsóbb is, szigetekből, szép strandokból nincs hiány. 

Olyan helyre nem akarok visszamenni, ahol már jártam, ami pedig nagyon felizgatna, kb. ilyen sorrendben: 
Chios
Milos
Kefallonia 
Lefkada
Parga
esetleg szóba jöhet, bár már voltunk, de visszavonz: 
Karpathos
Samos
Thassos

Mindegyik úticélnak, ami az újak között van, van egy nagy bibije, hogy nem repül oda közvetlen charter járat Münchenből és ez nagy baj, mert akkor megvennék egy jegyet egy német irodánál egy német légitársaságra,  ami mögött garancia van, akármi is törénik addig Görögországgal, de így vennem kellene egy München-Athén oda-vissza jegyet, amire csak a Lufthansa és az Aegean Airlines jönnek szóba, már csak ez a jegy túl drága. Ehhez jönne a belföldi járat (Olympic vagy Aegean), amiben már nem bízunk, hogy ha ilyen előre megvesszük, létezik-e még majd jövőre a mostani kritikus helyzetben az a légitársaság? És mennyire lehet időben összeilleszteni a jegyeket? De mondom, eleve kilőve, mert már az Athénig jegy olyan drága, hogy ez buktatja a további gondolatkombinálásokat. 

Chios, Kefallonia és Parga nagyon elől vannak a vágylistámon, de nagyon nehéz odajutni Münchenből, és az egész szervezkedéshez nulla a kedvem, nekem valami kész csomag kell most, hogy csak "nyaralni" megyünk és nem mindent saját fejünkre akarunk szervezni. 

Aztán elkezdtem játszadozni a Beleárokkal. Mallorcára mindig vágytam (M. hallani sem akar a "német gyarmatról"), de ott van a kis, nyugalmas Menorca, Ibiza és Formentera. Mindegyikre megy német charter repülők garmada, így igazán könnyű a leszervezés és új hely is lenne. Kezdek sokkal erősebben a spanyolok felé hajlani, mert a görög nyaralást túl bonyolult megszervezni. 
Végül most első helyen egy Ibiza-Formentera kombi áll a fejemben, erre nyomozok és nagyon jók a paraméterek. Kezdek beizgulni az újra. :-) De egyelőre még az sem biztos, hogy mehetünk, ezt majd csak januárban tudom meg, addig pedig csak marad az álmodozás, tervezgetés, spirálfüzetes jegyzetelés, adatgyűjtés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről