2013. január 1., kedd

Szardínia-mozaik

Tudom, sok olyanféle utazó is létezik, aki utálná, ha ezzel kellene foglalkozni, de nekünk ez is az utazás része és kifejezetten élvezzük, ahogy a puzzle darabjai lassan összeállnak. 

Előbb volt csak két repülőjegy és egy-két gondolat. Majd jött egy nagy információhalmaz. Aztán lassan kialakult bennem a kép, mely részén e hatalmas szigetnek, mennyi időt kellene eltölteni. Az eredeti terv szerint nem jött össze. Az elmúlt két hétben napi 2-4 órákat töltöttem szálláskínáló oldalak böngészésével. Előbb mindig a fotókat nézem meg, ha tetszik, amit látok, elolvasom, ha már a ránézés sem tetszik, azonnal hagyom.

Most nem számított, hogy strand mellet, vagy hegyekben, vagy hol is van a szállás, a lényeg az volt, hogy egy képzeletbeli félkört rajzolva köré, kb. a sziget fele könnyen elérhető legyen. Így nagyon hamar meglett elsőként az északi szállás az első hétre Olbiától kicsit délre. Utána hatásszünet következett, majd keserv és boldogság hullámai, ugyanis a déli szállást már szinte feladtam, vagy iszonyú drágák voltak (napi 100 Euro felett) vagy minimum egy hétre kellett kivenni és így sehogy sem állt össze a 3-3-3 éjszakás mozaik. Végül feladtam a reményt, majd ismét és újra és újra belevetettem magam. Visszatértem a legelső oldalra, ahol a legjobb szállásokat találtam és az eredeti verziómra is, hogy akkor ne legyen délen két különböző 3-3 éjszakás hely, hanem ahogy eredetileg akartuk egy, 6 éjszakás központi hely. Meg is találtam ezt, de ott is egy hét volt a minimum, egy napot pedig nem akartunk ajándékba kifizetni, így meglett a déli szállás is, Pula-nál. Ez egy kis angol nyelvű levelezésbe került és mekkorát nyertünk? Egy csomó kedvezményt kaptunk, mert (gondolom legalábbis) még új a szálláshely, senki sem foglalt. Így viszont, mivel az utolsó napra már foglaltam egy szállodát Olbiánál, direkt a reptér mellett (erre majd visszatérek), csak 2 éjszaka maradt volna Alghero-ra, ami kevés és szintén nem találtam olyat, amit kiadnak 3 napnál kevesebbre, főleg nem emberi áron. Így végül lemondtam róla, majd valahogy odakirándulgatunk erre a kimaradt és szép környékre Olbiából. Átfoglaltam az egy napos olbiai szuper luxushotelt, 3 napra, így minden szállásunk meg van. Már csak a bérautót kell lefoglalni.

Még egy fontos dolog. Eredetileg (idei menetrend szerint) este fél 8-kor érkeztünk volna a szigetre és utolsó nap, reggel fél 9-kor repültünk volna el. Így az első és utolsó nap kiesett volna. De most küldte a légitársaság az új évre szóló menetrendváltozást, és e szerint reggel 5:50-kor!!! repülünk (felkelésileg és a reptérrejutásilag a pokol lesz) és visszafelé pedig este 21:30-kor indulunk. Szóval egyszer csak két nappal hosszabb lett az utazásunk! Mondjuk annyira nem szeretjük ezt, mert első napon ott vagyunk kora reggel és csomagokkal teli kocsival furikázunk céltalanul egész nap a hőségben, mert a szállást csak délután lehet elfoglalni, ugyanígy a visszanapon is, amikor meg reggel el kell hagyni a hotelt és egész nap csak nyüglődünk, mert nem merjük ott hagyni a cumót sehol...de igykeszünk megoldást találni erre is és kiélvezni a két nappal több ottlétet. :-) 

Ez az egész úgy épül, mint egy puzzle. Készítek egy annyi napra (sávra) felosztott üres táblázatot, ahány napig az utazás tart, kinyomtatom és a terveket ceruzával írom bele, ami pedig már biztos, tollal. Lassan telik a lap, majd betelik és így összeáll az utazás, ami hetek, esetleg hónapok, napi sok órás munkájéba telik, de így lesz az utazás perfekt, azaz számunkra, a mi elvárásainkhoz szabottan tökéletes. Én szeretem ezt a nyomozósdi részét is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről