2013. október 17., csütörtök

Egy őszi séta az Altmühltal Természeti Parkban

Az Altmühltal természetileg csodálatos régió, kanyargós folyókkal, sziklatornyokkal, ókori római határfalmaradványokkal, őskori fosszíliákkal, középkori várromokkal, szép bicikliutakkal és romantikus, szép kis városokkal. A terület nagy része Közép-Frankországra esik, kedves barátaink itt laknak. Egy-két havonta szoktunk ellátogatni hozzájuk és az elmúlt vasárnap egy kellemes sétát tettünk erdőben, dombos vidéken. Erről mutatok most pár fotót. 

Esküvő volt Alfershausenben: 


szárad a dió (és milyen jó kosara van):

disznósült, ropogósra sült bőrkével:

disznó lapocka:

Suffersheim:
Laubenthal bei Weißenburg:
Én ennyire sok és különböző fajtájú gombát még sosem láttam. Nagy kedvem lett volna egy teli kosárral szedni, ha biztosan ismerném a fajtákat. Némelyik nyálcsurgatóan jól nézett ki. De eme gombák nagy része mérgező, így inkább odafigyeltem, hogy még csak hozzájuk se érjek. Érdekesek ezek a kék színűek a sorozat végén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről