2014. augusztus 18., hétfő

Kis túra Ehrwaldból a Seebensee-hez

Állandó olvasóim talán emlékeznek, hogy minden év augusztusában két hetet eltölt itt Münchenben anyósom. Ilyenkor párom bátyjánál lakik, és a véletlenszerűen eme időszakra eső szabadnapjaikat vele töltjük el. Idén 78 éves, de még mindig imád kirándulni és ahogyan én is, ő is mindig szeret víz közelébe menni. Két évvel ezelőtt az Eibsee-t jártuk körbe vele.

Idén is az Eibseehez akartunk menni vele, de aztán gondoltuk, valami újabb dolog kellene, ahol persze nem kell sokat hegyre felfelé kapaszkodni. Azt gondoltam (rosszul emlékeztem!), hogy az Ehrwalder Almtól nem mentünk nagyon sokat fel a Seebensse-ig, ez a túra jó lesz. 

Elég későn indultunk el, így már eleve dél volt, mire Ehrwaldban a felvonó völgyállomásánál voltunk. A menet egy főre fel és le 15 Euroba kerül az Ehrwalder Almbahn-nal. 






Itt, az Ehrwalder Alm-on egy szuper-híper-luxus hotel, étterem található, ahol a wc-khez led lámpasorral kivilágított mozgólépcső visz le és a wc ülőkéje magát tisztítja le öblítés után, valamint hajszárító is van a mosdóknál. Nem szeretném tudni, hogy egy ilyen idillikus tehénszőrmés napozóágyhoz rendelt kávé vagy egyéb üdítő milyen utópikus árban lehet. Én csak egy fotó erejéig huppantam rá egy ilyen kényelmes pihenőágyikóra, amiben egy fárasztó túra után a kellemes késő délutáni napon nagyon élvezetes lehet a csodálatos panoráma kíséretében ránk izzadt pólóinkat a nap sugaraival melengetve kipihenni a hegyi túra fáradalmait. Bár sok pihenésre itt igazi, nagy túrásoknak nem sok idejük marad, mert az utolsó felvonó 17:45-kor (nyári időszakban) már megy lefelé. Ittlétünkkor a visszafelé úton itt főleg angol és olasz turisták napoztak éssörözgettek, kávézgattak.



Itt, első alkalommal került bevetésre a fényképezőgépemen egy UV-fényszűrő lencsefeltét, innentől az összes kép ezzel készült, ami arra szolgáltatik lenni, hogy a távolból bezoomolt fotókból valamelyest kiszűrje ezt a dunszthatást, ami mindig érzékelhető. A hatást nem igazán érzékeltem, viszont bizonyos szögeknél a napsugarak tükrüződését a lencse alatt lévő második üveg, azaz az objektív üvege, tükröződésként belefotózta a képbe, így az UV-szűrőnek eddig inkább hátrányát, mint előnyét érzékeltem, bár lehet, hogy még túl tapasztalatlan vagyok vele. 






















A kezdetben eléggé emelkedő salakos erdészútat jól bírta anyósom. 

A lenti képen egy kis részlet látszik az Igelsee-ből. 





párom és anyósom
 folyt. köv. ...

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, mint a filmekben! Például a Hegyi doktor. :)

    VálaszTörlés
  2. Ugye az? Nem csoda, hogy mennék oda, minden szabdanapomon, ha lehetséges lenne. Ilyenkor nem tudom, hogy minek vagyok nagyobb rajongója, a tengernek vagy a hegyeknek? :-)

    VálaszTörlés
  3. 。°°。✿⊱。
    Passei para admirar suas fotografias.
    Paisagens belíssimas!!!!
    Lugar encantador!!!
    Parabéns!!!

    Bom domingo!·..✿✿
    ♪♬♫°。 Boa semana!
    Beijinhos.✿°.•

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről