2016. december 5., hétfő

La Palma - Kalózbarlangok, Proís de Candelaria

Következő célpontunk a Tijarafe alatt fekvő egykori "kalózbarlangok", a Proís de Candelaria. Ezekről sajnos nem találtam olvasni valót, így csak gondolom, hogy valamikor itt valami kalózok búvóhelyei lehettek. Napjainkban elhagyatott halászkunyhók állnak itt, amiről azt írja a túrkönyv, hogy némelyiket még használják helybéli családok hétvégi kunyhónak. 
Tijarafeből jó 600 m magasságot kell ide leereszkedni. A rekkenő hőségben ehhez sem kedvünk, sem pedig már időnk nincs, mert már 16 óra van. Nem igen van kitáblázva az autóval való elérhetőség, így csak a véletlen folytán találunk rá a horrorútra, amin lemegyünk (egy autó széles, iszonyú meredek, szerpentinút, az omladozó sziklafalak mentén). Itt is szerencsénk van, mert egyszer sem jön szembe autó. 
Egészen lent egy nagy parkolóba érkezünk és innen még egy negyed órás kis túrára esnek a barlangok. Sokat elidőzünk itt, mert érdekes a hely és mindent alaposan megnézünk. A helyet csak gyalogosan vagy a tenger felől lehet megközelíteni, így az építőanyagot elég nehéz lehetett ide hordani.
A Tijareféből levezető út mentén sok hasonló olyan házat látunk, amiben mi is lakunk. Ez is itt nagyon szép környék. 


Végül már kezd alkonyodni és indulunk hazafelé. Útközben még megállunk Los Llanos határában, az Argual nevű településben, ahol van egy tér, ami még az eredeti régi házaival úgy maradt fent, ahogy egykoron épült. Valami mexikói hangulatot idéz bennem. Ismét grillezünk:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése