2011. április 28., csütörtök

Szlovénia

Még egy bő hónap és utazunk. Izgi lesz új helyet felfedezni, már nagyon kíváncsi vagyok. Megrendeltem a neten egy vastag útikönyvet és egy túrakönyvet is. Mindkettőt elolvastam nagyjából és tegnap a jegyzetek alapján összeállítottam egy körülbelüli tervet. Azt már látom, hogy az egy hét nagyon kevés lesz és biztos lesz, amit ki kell hagyni az idő hiánya miatt. Hihetetlen gyönyörű és sok természetbeni látnivaló van arrafelé. Bevallom, az is megfordult a fejemben, hogy inkább a tengerhez mennék lazsálni, mint hegyi túrákkal terhelni ellustult testem :-) de csak győztek a hegyek és így a kukába került a majdnem lefoglalt egy hét Menorca. :-) Sajnos kukába került egy szeptemberi barcelonai utazás is, mert amikor lehetett volna és találtam is jó árban lehetőséget, akkor M-nek pont egy 3 napos vidéki továbbbképzésre kell mennie. :-( 
Szlovéniába pedig nem foglalunk előre szállást, mert körutazós jellegű lesz a nyaralásunk és fogalmam sincs, hol mennyi napot leszünk, így ezt spontánra hagyjuk. Majd találunk ott helyben szállást és talán így még alkudni is lehet. A nyaralás nagy részét a kis ország északnyugati csücskében, a Triglav Nemzeti Parkban fogjuk kirándulásokkal eltölteni. Két napra pedig szükség lenne a déli, tengerparti városkákhoz és Trieszt megnézéséhez. Mivel 8 napunk van és két napot elvesz az oda- és visszautazás, így a 6 nap nagyon kevés, de biztos vagyok benne, hogy amit látni fogunk, nagy élmény lesz!

4 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon sok minden szépet fogtok látni hat nap alatt! Mire mentek, már kellemes túra-idő lesz. Mi most töltöttünk két éjszakát a Julia Alpok környékén, és hazafelé megnéztük Skocjanban a barlangot. E rövid idő alatt is megbizonyosodtam arról, hogy gyönyörű ez a kis ország, az emberek pedig nagyon kedvesek és vendégszeretőek!
    Képeink itt: https://picasaweb.google.com/71dome/SZLOVENIA2011

    VálaszTörlés
  2. Köszi a képeket, nagyon gyönyörűek. Majd írok mailt is.

    VálaszTörlés
  3. Biztos nagyon jó lesz nektek ott:-)

    VálaszTörlés
  4. Bizony...
    Szívet melengető helyek vannak Szlovéniában.
    Most is jó lenne ott lenni.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről