2011. augusztus 17., szerda

Előkészületek

Úgy érzem, a nagy utazásig egyetlen napon sem fogunk unatkozni. Ma is (és ez már két hete így megy minden nap) x órán át kellett e-maileket bogarásznom, számolnom dollárból euróba, angolul válaszolni e-mailekre, pénzeket számolgatni, egyeztetni, 5 különböző helyről foglalunk különböző dolgokat, ezek iratait kinyomtatni (ki fog fogyni a nyomtatópatronunk! :D), csoportosítani, órákig nyomozgattunk utazás visszalépési biztosítások után (hogy ne egyenként kelljen mindenhol az egyedi építőkövekre megkötni, hanem egyben az egész utazás összegére - mert így olcsóbb, de így is rohadtul sok pénzbe kerül ez a nyavalyás biztosítás, de muszáj, mert ha valami közbejön, odaveszne a sok pénz), telefonálgattam a betegbiztosítóval oltások miatt, mit fizetnek, mit nem, de semmit sem tudtak...ezer dolog van és akármit intéztem is el már, mindig marad még tennivaló, minden napra, és azt hiszem az utazásig nem fogunk untkozni. :-)

Elhatároztuk, hogy minden nap mozgunk valamit egy kicsit, mert a hegymászásra fel kell készülni, és így ma este elmentünk biciklizni egy órát, jól beletapostunk, hogy csak úgy izzadtunk. Amíg lesz biciklizésre alkalmas idő, ezt szeretnénk és utána meg úszni menni, a konditerem még kérdés, mert iszonyat drága. Aztán M-nek kicsit le kellene redukálnia a napi cigiszámát...

Most egy kicsit sajnálom, hogy az idén nem leszünk Tenerifen. Két okból. Egyik, hogy ott van csak D-betűs sportáruház (tudom, Magyarországon van, de Németországban csak az északnémet részeken, nálunk sehol, nem beszélve arról, hogy Tenerifén sokkal olcsóbb) és kellene még venni pár praktikus sportruházati cuccot, vagy egyéb felszerelést. Másik, hogy ott a Teide, a maga közel 4.000 méterével, amit igen csak meg kellene az idén mászni, hogy lássuk, hogy bírjuk a magasságot és a megerőltetést. 
Szeptemberben, ha jó idő lesz, le kell ugarnunk Garmischba is mindenképp, és felmenni mégegyszer vagy az Alpspitzére vagy végigmenni a Karwendel Höhenweg ferratán. 
Végül is egész jó kis feladatokat és motivációt a mozgáshoz adott ez a Meru mászás. 

Rengeteg dolgot kell vennünk, esővédő cuccokat (magunknak és a csomagoknak), vízfertőtlenítő tablettákat, speciális szúnyogűző szereket, homloklámpákat, energiaszeleteket...sorolhatnám, már akkora lista van, hogy rosszul vagyok tőle. El nem tudom képzelni, hova fogjuk ezt a sok cuccot bepakolni. Na meg kilóban hogy fog passzolni, nem lesz egy könnyű menet ezt mind kitalálni. 

Javasolt oltások
kezdeném a gyerekkoriak felfrissítésével (míg ezek nálunk kötelezőek voltak - nem tudom, még most is azok-e - addig a németeknél nem, csak 1-2 belőlük, ezért nem is egyértelmű nekik, mikről beszélek én)
- Tetanus
- Diphteria
- Polio - ez az első három mindenképp javasolt
ajánlott még:
- kanyaró
- meningococcus meningitis
- hepatitis A+B
- veszettség
- tífusz
- cholera
Ajánlott és vitatottan kötelező is (egyik hely ezt mondja, másik amazt): 
- sárgaláz

és természetesen nem árthat a malária megelőző tabletta sem (mi esetünkben Malarone) 

mára ennyit, majd jön még ehhez a témához sok dolog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről