2012. június 20., szerda

Vértesszőlős, Tata, Zsámbék

Június 13-án, szerdán már le voltam konyulva nagyon, hogy nem akar jönni a jó idő. Ismét koromszürke volt az ég és erős, hideg szél is társult hozzá. Mivel M. mindenképp haza (azaz vendégségbe) akart érni, mire elkezdődik az esti foci, és a rossz idő miatt, nem mentünk el a tervezett Sopron környéki kirándulásra, mert az idő is szűk lett volna, meg semmi kedvem nem volt szétfagyni, elázni kint és egy halom szürke fényképpel visszajönni. 
De azért, hogy ne üljünk otthon és valamit lássunk is, elmentünk egy kisebb kirándulásra közelebbre. 

Először Vértesszőlősre mentünk, és megkerestük az Őstelep Kiállítást. Nem volt kitáblázva, és egy rakás sz@r volt az egész. 500 forintos belépőért van két fedett terület, ház van ráépítve, csak az üvegen keresztül lehet benézni, ahol kőzetrétegeket lehet látni, hozzá némi (túl szakmai, alig érhető) magyarázat. Egy vicc az egész. Nulla látnivaló. Esett az eső, jó mérgesek voltunk, hogy a semmiért mentünk oda. 


Utána Tatára mentünk, sétáltunk a vár kötül és a tónál, de nem sokáig, mert majd szétfagytam. És utána felmentünk a Turul madárhoz. 














Elindultunk Mia barátnőmékhez, de még túl korán volt, így autópálya helyett az 1-es úton mentünk, ahol meglepően nulla forgalom volt. Később megálltunk Zsámbékon, megnézni a régi templomromot. Ez ami nekem való! Imádom az ilyen nagyon régi és ilyen román-gótikus stílisú épületeket. Főleg, ha romosak és nincsenek erőszakosan felújítva. Imádtam. Órákig is tudtam volna nézegetni. Itt 700 Fortint belépőt kértek. Utána még Tök falunák fotóztam borpincesorokat és végül a barátnőmhöz mentünk Pilisvörösvárra.

   









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről