2014. február 11., kedd

Berchtesgadener Land - 2. rész

Csütörtökön nem volt olyan szép idő, mint előző nap. Nem terveztem előre programot, így nem is volt elég ötletem ahhoz, hogy mit is nézzünk meg, merre menjünk. Elruccantunk a Königssee-hez,































majd bejártuk Berchtesgaden városkát, 















majd felmentünk egy hegyre, csak úgy szétnézni és még mindg csak 13 óra volt. 








Gondoltam, ruccanjunk át Salzburgba, hiszen csak 20 km-re van. De mikor már majdnem odaértünk, bejelentette M., hogy neki nincs kedve várost nézni és főleg nem olyat, ahol már többször is volt. Én pedig gondoltam, hogy akkor elmehetnénk a Halstättersee-hez, de ahhoz már késő volt, így csak úgy spontán elindultunk a Wolfgangsee felé, és kikötöttünk Bad Ischlben, amitől sokkal többet vártam volna el. Ez a város egy nagy semmi, semmi szép látnivaló nincs benne, időpocsékolás volt odamenni. 

Wolfgangsee, St. Gilgennél

Bad Ischl

Felélesztő, nagyon édes cappucino

Este értünk haza, vettünk még mélyfagyasztott pizzákat és megcsináltuk vacsorára. 

El is telt a 3 nap, péntek reggel már kellett kicsekkolni és úgy döntöttünk, nyitásra ott leszünk a Watzmann Thermében, veszünk egy 4 órás jegyet. Mivel az elsők között voltunk, volt még akkora szerencsénk, hogy jutott nekünk hely a szaunában a 8 darab panoráma napozóágyak között, ahonnan besütött ránk a nap és a havas ormokra láttunk. 13 fokik ment fel kint is a hőmérséklet, így a forró szauna után kint is napoztunk meztelenül vagy negyed órát a szabadnan - amit egyébként mindenki mást is csinált. Nekem nagyon fura volt télen, miközben az orrom előtt hóbuckák vannak, pucéran kint napozni, de nem fáztam és nagyon jó volt. 

14 órakor elhagytuk a Thermét és felmentünk még Berchtesgaden városba, ahol isteni Dönert ettünk (mint a gírosz), majd hazaindultunk és hazafelé az autópályán végig szakadt az eső. 

6 megjegyzés:

  1. Miért nem jártátok be a Wolfgangsee-nél Sankt Gilgen városát? Egy ékszerdoboz a hely, bár télen még nem jártam ott. Mi mindig nyáron/ősszel megyünk, és akkor ott nagy az *élet*. Bár bóklászni, nézelődni télen is jó lehet ott!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, mert két hete már nagyon beteg vagyok, éjjel nappal fuldoklom a köhögéstől és aznap egész nap annyira köhögtem az autóban, hogy már a könnyem csurgott és nem volt erőm semmihez, meg már 15 óra után volt az idő és a nap lement a hegyek mögé, szél volt és iszonyú hideg, én meg már majd meghaltam, mert éppen úgy éreztem, hogy lázasodok befelé is. Sajnos a szauna sem segített semmit. üdv

      Törlés
    2. Á, értem, de kár :-(
      Reggel elfelejtettem még írni, a gácséres kép fantasztikus, imádom! A bal felső szegletben, a színek, a vízcseppek a fején. Nagyon jól elkapott pillanat, szeretem az ilyen pillanatokat!!!! :-)

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről