2014. március 10., hétfő

Bechtal

A csodálatos időt kihasználva, vasárnap barátainkhoz mentünk a Mittelfrankenbe (Közép-Frankország) és a rövidujjú pólóban való grillezés, ebéd és kicsit megpirulás a napon után, egy 6,5 km hosszú sétát tettünk a Frank Júrának nevezett vidéken. 



Sátánk a Blechthal nevű kis völgy fölött indult és később lent a völgyben gyalogoltunk a várromhoz vissza.





Egyik kedvenc fotótémám: fehér gém, aki nagyon félős és hamar elrepül,
ha megközelítjük. 

Az e területre jellemző, földtörténeti Jura korból leülepedett mészkőrétegek mindenütt fellelhetőek a tájban, elszórt fehér kőtörmelékként a szántóföldeken, vagy réteges mészkőfalakban a túrautak mentén. A mészkőben milliószámra találni a 200 millió évvel ezelőtti Jura korból származó megkövült gerinctelenek fosszíliáit. 


Türelemmel és egy kalapács segítségével biztosan lehet egészen különleges fosszíliákra is akadni. Mi most csak ilyen egyszerűeket találtunk, de megbeszéltük, hogy ha legközelebb  jövünk, elmegyünk egy közeli kőfejtőbe és ott keresgélünk az őskor nyomai után. 







Egy "halálra rémült sikolyarcú" ház. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről