2014. június 27., péntek

Altmühltal

Szerdán szabadnapunk volt és szerdánként V-ék is csak 14 h-ig dogloznak. Májusban voltak a Seychelle-szigeteken nyaralni, így már kíváncsiak voltunk nagyon a fényképekre, beszámolójukra és imádunk nálunk a szabadban grillezni, így aztán legfőbb ideje volt már összehozni ezt a találkozót. 

pár kép a későbbi grillezésről: 



Nagyon szeretem, amikor ilyenek a felhők: 


De most a történetet a végénél kezdtem el, mert mielőtt hozzájuk mentünk volna, egy kisebb körautókázást iktattunk be Közép-Frankország ezen gyönyörű részén, az Altmühl patak völgyében, mely hely egyben a római limes (határvonal) egykori területére is esik és a már korábban említett Frank Jura ist itt található, azaz júra korbeli mészkőlerakódások. Maga a táj is csodálatos, ahogyan az össze-vissza kígyózóan kanyargó Altmühl patak a dimbes-dombos tájat átszeli. 

Az A9-es autópálya is kettészeli ezt a tájat. Münchentől észak felé tartva, az Altmühl-völgy, az autópályától keletre eső részét már pár éve bejártuk. Most a nyugati részét ejtettük útba. 

Csodálatos, dombos, buja zöld táj, a patakmentén újból és újból feltűnő motívumként halászó szürkegémek, középkori városmagjukat őrző falvak...ezek jellemzik ezt a vidéket. 

Spontán álltunk meg ott, ahol éppen látnivalót szimatoltunk, így elsőként Altdorf faluban, ahol ezt a házat szúrtam ki magamnak: 




Célunk az Altmühlsee volt, és előtte a kis tó fő faluján haladtunk át, Muhr am See-n, ahol észrevettem azonnal a templom tetején lévő gólyafészket. Ki is ugrottam a kocsiból és körbenyargaltam minden irányból a templomot, hogy a lehető legjobb képet készíthessem a gólyafészekről.









Közben M. bement a kis gólyainfós házba, ahol az infós füzeteken, és táblákon kívül még egy, a fészek belsejét mutató live webkamera kivetítője is látható volt. 




Nagyon megörültünk ezeknek a csodás látnivalóknak és itt fedeztük fel, hogy a tóban van egy kis sziget, aminek tanösvényét be lehet járni, így a heves szél, hideg és rossz idő ellenére is egyértelműen ennek megnézése mellett döntöttünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről