2015. szeptember 7., hétfő

Történelmi vadász- és kocsihajtógála, Schloß Schleißheim (2015)

Ez nem valódi utazás. Talán elviccelődve, egy időutazásnak nevezhetném...


Eddig minden évben közöltem le fotókat müncheni életemről szóló blogomban a schleißheimi Vadász- és kocsihajtógála barokk ünnepségéről. Mivel abba a blogba már nem szándékozom írni, most itt mutatnék erről a szép eseményről pár fotót a tegnapi napról. 




A rendezvény minden évben szeptember első vasárnapjára esik. A belépés ingyenes. Barokk és Biedermeier korok rajongói, spontán és teljesen magán alapon, eme korok jelmezeiben jelennek meg és sétafikálnak a neobarokk kastélyparkban, miközben (oda nem illő) velencei gondolákban lehet az első (schleißheimi kastély) és a hátsó kastély (Lustheim) közötti csatornán andalogni, fejenként csupán 5 Euróért. 


A következő 3 fotó 2014-ből:




Küldönböző szakaszokban zajlik le a rendezvény. Ennek része a hajtóvadász jelenetek felidézése, amikor is lovasok futtatják a vadászkutyák seregét az egész (több, mint 1 km hosszú) kastélyparkon át. 

(2014)
Közben a korabeli jelmezekbe öltözött részvevők, korabeli jeleneteket idéznek fel, illetve kosztümökbe öltözött látogatók pózolnak széles mosollyal a fényképészeknek. 

(2014)

(2014)




A kastély fúvós zenekara is zenél eközben, valamint egy kisebb, ideiglenesen a parkban felállított sörkert szolgálja ki a látogatókat. 



(2014)

(2014)

14 óra körül kezdődnek a lovas bemutatók, amikor Bidermeier kosztümöket viselő lovas hölgyek mutatnak be lovasmutatványokat. 

(2014)

Majd ezután, 15 óra körül felvvonulnak a kastély lépcsősorain ülő közönség és zsűri előtt a legkülönbözőbb lovasfogatok. Ezeket bemutatják, madj a végén értékelik és egy nyertes is lesz köztük. 










Az idén délig rossz idő volt, hideg volt és esett az eső. Talán ez okozhatta mind a látógatólétszám, mind pedig a spontán és magán alapon barokk jelemezekbe öltözött résztvevők számának alapos megcsappanását. 





De én, élveztem, mint minden évben, az egészet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről