2017. március 27., hétfő

Tavaszi kirándulások Münchentől északra

Minden évben így szokott lenni, hogy amint egy picit melegszik az idő, amint tavaszodik, mi azonnal nekiindulunk és minden szabadidőnkben csak kifelé megyünk. Nem céltalanul, de egyre nehezebb 100 km-es körzetünkben olyan célokat találnunk, amiket még nem ismerünk és mivel folyton az újat keressük, ez az idő múltával lassan már nem lesz megoldható.

Első tavaszi kirándulásom egy fotós tanfolyam keretén belül Freising városába vitt. Freising Münchentől északra, a nemzetközi repülőtér közelében fekszik, egyetemi város és a hatalmas dómja mellett, nagy körzeti kórháza és a Weihenstephan tejüzeme miatt is ismert. Van egy kellemes, üzletekkel teli városmagja és sok kis patak szeli keresztül és teszi hangulatossá.


A következő képsorozataim a schleißheimi kastélykertből származnak, ami mellett lakunk és így gyakran megyünk oda sétálni. A 17-18. században épített nagy barokk kastély a bajor fejedelmek nyári rezidenciájául szolgált. A kis hátsó kastélyában porcelánkiállítás van. Hatalmas kastélykertjében nyugodtan lehet sétálni, mert nem annyira ismert és látogatott kastély, mint a hozzá hasonló Nymphenburg München szívében.
Rá következő hétvégén Münchentől északra, a dombos tájban kanyargó mellékutakon autókáztunk és így értük el Hohenkammer kastélyát, amiben egy hotel működik:
Majd Scheyern hatalmas nagy kolostorkomplexumát, aminek sörkifőzdéje is van: 


Végül pedig Pfaffenhofen kis városban landoltunk, ahol a kellemes márciusvégi melegben a főutca (vagy tér) egyik utcai kávézójában ittunk egy kappucsínót. 


4 megjegyzés:

 1. Nagyon szép fotók, jó kirándulás lehetett!

  VálaszTörlés
 2. Ó, hát mit látok??? Csak nem az egyik kép a naptáradról köszön itt vissza? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, az a kép nincs itt, az már két éve készült, ezek teljesen újak és az a kastélyrész most nincs fotózva, ahol az volt, bár nagyon hasonlóak. ;-)

   Törlés
 3. A tükrös és az ajtókilincses képek nagyon tetszenek!

  VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek.