2018. január 31., szerda

Wellness-hétvége a Bajor-erdőben

Még soha nem voltunk egy wellness-hétvégén, vagy wellnesshotelben.
Sok ajánlat van ezen a téren, de mit is fedez az, hogy "wellness"?
Annyira különböző lehet, hogy hihetetlen. Lehet luxushotel, all inclusive-val és nagy thermálmedencével, sok különböző szaunával, masszázsokkal és egyebekkel. 
De a legtöbb ajánlat, ami egy picivel olcsóbb, az csak egy átlagos hotelszobát és annak a hotelnek az átlagos vagy azon aluli mini wellness-berendezéseit jelenti, ami általában egy mini medence és egy szauna, maximum jobb esetben kettő szauna és egy gőzfürdő. A masszázsok és minden egyéb plusz költségként jön erre rá.  

Mi eddig kétszer voltunk "wellnessezni" úgy, hogy olcsóbban akartunk kijönni és ezért egy viszonylag olcsóbb kiadó lakást béreltünk egy nagyobb thermálfürdő közelében és odamentünk lazulni (2014 Berchtesgaden és 2016 Fekete-erdő). Így az egy napra szóló összkiadásunk sokkal kevesebb volt, mint egy wellnesshotelben, és mégis a nagy thermálfürdő által sokkal több medence és szauna használati lehetőségünk volt, mint egy hotelben. Így utólag összehasonlítva a két lehetőséget, nagyon valószínű, hogy maradni fogunk a jövőben is ennél a magunk által összeeszkábált wellnessmegoldás mellett. :-) 

Eleve az fogalom: "Wellness-hétvége" egy átverés! Egy ilyen hétvége a legjobb esetben másfél, de inkább csak egy napból áll. Ha az ember pénteken, munka után utazik oda valahova, akkor már csak estefelé ér oda, így ez a nap már elveszett, marad a szombat, mert vasárnap már 10-12 óra között ki kell csekkolni a hotelekből.

Szerettünk volna az idén télen is pár napra valahova elmenni, mint pár éve a Fekete-erdőbe, ahol hatalmas hó volt és meseország kinézete volt mindennek, így aztán hihetetlenül romantikus is volt, és a szép tájak látványa kikapcsol, ellazít, így eleve már ettől pihentető volt az egész. De nem volt konkrét ötlenünk, sem arra, hogy mikor, sem hogy hol és végül elszaladt a lehetőség, hogy erre több szabadnapot kérhettünk volna. Így maradt az, hogy kivártunk egy hétvégét, ami mindkettőnknek szabad és kerestünk egy passzoló helyet és szállodát.

Most olyan helyen kerestünk lehetőséget, ahol még nem jártunk, így esett a választás a Bajor-erdőre és a Hotel Antoniushof-ra. Olcsónak éppen ez sem volt mondható (110 Euro per éj + vacsora és masszázsok), de még mindig a legolcsóbb volt az összes közül, amiket megnéztem.

Szerencsénkre mindketten délben el tudunk jönni a munkából és 13:30-kor már el is indultunk és még nagyobb szerencsénkre, a pénteki ingázó-hazautazóforgalom is elkerült, sehol sem volt dugó, így két óra alatt oda is értünk. Még világos volt, így ahogy bepakoltunk a szobába, gyorsan mentünk egy aprócska kört a hotel környékén. Aranyos, pici faluban voltunk, Schönbergben és sok hó volt még mindenütt, de már öregebb, összeaszott és koszos hó. De néhol az utak mentén egyméteres hegyekben tornyosult, így amikor ez frissen esett, gyönyörű lehetett, egy kicsit elkésve jöttünk ezek szerint, de ez most mindegy is volt, hiszen a wellness miatt, nem igen voltunk kint a szabadban.

A szállodal fantasztikus volt!
Tiszta, magas színvonalú, extrém barátságos és segítőkész személyzettel, akik bármilyen különleges kívánságunkat azonnal és minden probléma nélkül teljesítették.
A szoba tavaly volt renoválva, szép modern berendezéssel, kényelmes volt és gyönyörű kilátással a környékre.
A wellness-részleg egy kicsi (kb. 3-5 m) melegített vizű medencéből, 2 szaunából (65 és 80 fokos) egy infravörös kabinból, pihenőszobából, fintessrészlegből és masszázs/kozmetika-részlegből állt. Lehetett két tartályból nemes kristályokkal ásványosított vizet hozni, illetve egy teabárból 8 tea közül, bármikor saját magunknak teát készíteni.
A szállodának nagy étterme volt, ami nem csak az ottlakó vendégeknek van. Az étel átlagos áron volt, szépen volt tálalva, de mindketten ízetlennek ítéltük meg. A párom egy grilltálat rendelt, amin három apró húst egy hatalmas sültkrumpli hegy alatt csak nagyítóval lehetett megtalálni és az én tálamon is a hús mennyisége minimális volt a köretéhez képest. Ez nem annyira tetszett, inkább fordítva szeretjük.
A reggeli büféformában volt, nagyon bő választékkal és hihetetlenül finom volt minden. Egészen biztosan nem csomagolt áruk voltak ezek, hanem helyi hentestől a felvágott, paraszttól a tojás...én ilyen jó ízű rántottát még soha nem ettem szálláson és a friss pékárú is hihetetlenül finom volt. Ami még nagyon tetszett, hogy a kávét és teát egy egész kannával tettek az asztalra és a teát magam készíthettem el egy saját kis porcelánkannában, vagy 20 tea közül lehetett választani.
Az utcán sétálva a helyi emberek köszöntek nekünk, mi is visszaköszöntünk. De hol van manapság még ilyen? Olyan érzésünk volt, hogy itt még megmaradt normálisnak a világ, ami szinte már sehol az életben nem érzékelhető. A bolti eladók is olyan szívélyesek voltak, nagyon jól esett. 

Szerettem volna az egész wellnessrészt körbefotózni a blognak, de erre nem volt lehetőség, mindig volt valaki valahol és amikor meg nem, akkor egy féényképet éppen, hogy készítettem, azonnal ott volt egy másik pr és még megjegyzést is tettek. Én meg nem vagyok az a fajta, aki azért is odaáll kattogtatni. Úgyhogy csak ez a két kép készült a medencénél a mobillal.Ez volt az én vacsorám:


Szombaton a reggeli után kimentünk a szemközti boltba és vettünk napközbenre pékárút (mert napközben a hotelben nem volt hol és mit enni), meg másnapra szendvicsnek valót. Ezután mindkettőnk egy 60 perces aromaolajos egésztestmasszázson volt és utána egészen estig csak a wellness-részleget élveztük, lazítottunk és nagyon jó volt. Este egy helyi pizzériában ettünk, olcsón, igen jó pizzát. Még egy görög étterem volt a faluban, de az nagyon drága volt.


Hiába, hogy  wellnesstől szuper kipihenten kellett volna elhagynunk a szállodát, én sajnos mindkét éjjel nem aludtam 4 óránál többet. Az ágynemű nagyon meleg volt, izzadtunk mindketten, a párna nagyon lapos volt, fájt a nyakam és csak forgolódtam és még egy halom rémálmom is volt. Így aztán két napi alig alvás után, zombiként jöttem vissza a munkába sajnos. Nagy kár. De így is szuper volt az egész. 

Vasárnap reggeli után kicsekkoltunk és elmentünk a Bajor-erdő Nemzeti Parkba, erről a következő bejegyzésben írok.

3 megjegyzés:

 1. Nagyon szép helyen töltöttétek a 7végét. Én is voltam már ilyen wellness hétvégén, kb. ugyanilyen volt.
  Írtad, hogy nagyon kedves volt a szállodai személyzet. Nem próbáltátok meg másik párnát kérni és másik takarót? Esetleg lejjebb vetetni a fűtést? Bár ezt nem értem, hisz minden szobában külön kéne állíthatónak lennie. Úgy sajnálom hogy a rossz alvás rontott az élményen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia.
   A fűtést letekertük,azaz be sem volt kapcsolva, csak egy órára kapcsoltuk be, hogy a fürdőcuccok rajta száradjanak egy kicsit. Mi itthon nem fűtjük az egész lakást, 20 fokhoz vagyunk szokva, a hálószobában pedig télen is nyitott ablaknál alszunk, ahol max. 18 fok van, ehhez képest nekünk minden meleg. Két párna volt, egy astag vánkos, megy egy hosszúkás vékony. Utóbbit használtuk, de túl vékony volt, a vastagon meg meg sem lehetett maradni egy percig sem. MIndkettőnknek probléma van a nyaki gerincével, vállával, erről ők nem tehetnek, itthon speciális párnám van, de még azzal is sokszor nagyon fáj mindenem. Vihettük volna. De ha két párna van, elég ciki lett volna még egy után kérdezni, meg gondolom nem lett volna nekik másfajta. Meg másik utazásaimból tutod, hogy nekem egy-két nap kell idegen helyen, hogy aludni tudjak, na hát itt meg ennyi időre voltunk. ;-)

   Törlés
  2. Igen, tudom, hogy neked az idegen helyen alvás problémás. Pedig amúgy annyira jól néz ki az a szoba. Szép, hangulatos, és kényelmesnek tűnik.

   Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről