2020. március 10., kedd

Minjdárt Maldív-szigetek

Már hetek óta félelemben élünk, mikor lesznek utazási megszorítások a corona vírus miatt. Én nem tartozom a pánikolók közé, nem félek a betegségtől sem, szerintem csak fel van fújva, és nem különb egy normális influenzától, amit amúgy sem kaptam még meg soha. 
Mi utazni akarunk! De minden nap rettegni kell,  mi lesz addig a napig, kiadnak -e utazási tilalmat. 
Ebben a pillanatban 3 sziget van karantén alatt a Maldív-szigeket közül és fokozott ellenőrzés zajlik a beutazásnál, valamint Olaszországból nem engednek be utasokat. Az idegszálaink pattanásig feszülnek, főleg, hogy a munkahelyeinken is sorban fáznak meg a kollégák, mindet elküldik tesztelni és ha csak egynél is kiderülne, hogy  ez a vírus van neki, akkor nekünk 14 napra karanténba kell mennünk, nem mehetünk ki a lakásból. Ennek ellenére nem vásároltunk össze semmit sem, alapjában nincs is sok tartalékunk, nem igen tartunk az éhenhalástól. 🙊😁😁
Borzalmas, amit ez a hisztéria okoz, az, hogy a mi utazásunk csődbe mehet, az persze kis csepp a tengerben a gazdasági vonzatokhoz képest, ami egész Európát érinti, de mi akkor ebben az esetben magunkat látjuk, minden embernek a maga baja a legfontosabb. 
Az utazási iroda nem ad konkrét információt, azt mondja, ez különleges és még eddig nem előfordult eset, nem tudnak mit mondani, mi lesz, ha nem tudunk utazni, ki mit áll, visszkapjuk-e a pénzünket. A sztornóbiztosításban az áll, hogy csak olyan súlyos betegség esetén nem utazhatunk, ha mozgsképtelenek vagyunk, illetve haláleset történik vagy a lakóhelyünket éri természeti kárcsapás. 
A karantén, mint olyan, sehol nem szerepel, ezért nincs rá konkrét válasz sem, utazási iroda szerint, ha valóban lenne valami, minden esetet egyedileg bírálnak majd el. 

Szuper kilátások!

3 megjegyzés:

  1. Hallo liebe Andi,
    ich finde diese Panikmache im Moment schrecklich.
    Gestern habe ich einen Bericht im TV gesehen wo sie ausdrücklich gesagt haben das nur ältere Menschen oder Menschen mit Vorerkrankung sehr gefährdet sind. Jüngere Menschen und Kinder bekommen -wenn sie sich anstecken- nur eine "Erkältung"

    Für Euch hoffe ich und drücke ganz feste die Daumen, das alles gut geht... ihr nicht in Quarantäne müsst und euch nicht ansteckt.
    Ich wünsche Euch vom Herzen einen wunderschönen erholsamen Urlaub verbringt.

    Viele liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés
  2. Ich kann euch auch hier nochmals nur die Daumen drücken das alles noch glatt über die Bühne läuft und ihr nicht auf irgendwelchen Geldern sitzen bleibt. Das Schönste wäre natürlich wenn das Reisebüro einer Umbuchung zustimmen würde.

    Hier hat es übrigens jetzt endlich mal ein Experte öffentlich zugegeben das schon seit den 60ern das Virus bekannt ist ;-)

    Liebe Grüssle

    N☼va

    VálaszTörlés
  3. Olyan nehéz elolvasni az utazást, amikor otthon vagy a világ többi részével. Remélem, hogy hamarosan mindez javul, és szabadon megtehetjük újra a kirándulásainkat. Eddig pénzt megtakarítottam az Instaforex társasággal, amelyet alapít Ildar Sharipov

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről