2022. július 31., vasárnap

Mallorca - Palma de Mallorca

Éjjel iszonyú vihar volt, dörgött, villámlott, csapkodta a szél a spalettákat, éjjel 2 körül felketlem, hogy mindent becsukjak és rémültem láttam, hogy a konyhaajtó és ablak alatt patakokban folyik be a víz és a konyhában már 1 centis víz van a földön. Nem igen tudtam tenni ellene semmit, hogy megakadályozzam, hogy még több víz jöjjön be. Ugyanezt már átáltük a la palmai házban is. Egyszerűen úgy hagytam mindent és visszamentem aludni. 

Reggel állt a víz a konyhában és a pulton minden szétázott, ezzel kezdődött a reggelem, hogy mindent eltakarítottam, a többiek még aludtak. 

Ma borús, hűvősebb idő maradt és úgy döntöttünk, ez a nap alkalmas bemenni Palmába városnézésre, de valúszínűleg a szigeten lévő összzes turisra így döntött, mert horror dugó volt a város körül és az összes parkoló tele volt. Csak kintebb találtunk föld alatti parkolóházat. A városban is mindenhol tömegek voltak, a hangulata meg nem nagyon fogott meg. Egy elfecsérelt napnak éreztük a mait. 

Az idegörlő parkolókeresés után egy kávéval kezdtünk. 


Ilyen sok eső esett az éjjel:



















1 megjegyzés:

  1. Findest du wirklich, dass sich der Tag wie ein verschwendeter Tag anfühlte? (Das ist es jedenfalls, was das Übersetzungsprogramm draus macht ...) Ja, ich weiß, du bist nicht so der Stadtbesichtigungstyp, aber du hast trotzdem manches Schönes in Palma fotografiert. Ich finde, wir haben doch etwas ganz Gutes aus diesem Nicht-Schönwetter-Tag gemacht ;-))
    Danke, dass du mir den Hinweis geschickt hast, dass es wieder weitergeht in deinem Blog!
    Alles Liebe, Traude

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről