2022. augusztus 7., vasárnap

Mallorca - Valdemossa, Parc natural de s'Albufera, hazautazás

Valdemossa a sziget legkedveltebb turista célpontja, egy nagyon szép fekvésű, nagyobb, régi település a hegyekben. A főút mellett ki van alakítva pár nagyobb fizetős parkoló, de ezek mind tele voltak, amikor odaértünk. Valdemossának valóban különleges hangulata van és a kis meredek és szűk, virágokkal teli, kővel lerakott utcák egy tipikus mediterrán hangulatot árasztanak. Sok szuvernírüzlet és fagyizó, kávézó is van itt. Mi a település legvégében, már azon kívül találtunk ingyenes parkolót, de vagy fél km-ert kellett visszagyalogolni. 














Az utolsó napunkon szívesen strandoltunk volna, de a víz még olyan jeges volt, hogy ezt már pár nappal korábban elvetettük és a meddencénél lettünk volna, de az időjárás másképpen akarta, mert esett az eső. Így aktív programot találtunk ki és elmentünk a Parc natural de s'Albufera de Mallorca-ba, ami egy sós tavakkal teli, lápos természetvédelmi terület, sok madárral. Kilométer hosszú utak szelik keresztbe-kasul. 







 Másnap már reggel korán repültünk haza.




1 megjegyzés:

  1. Gratuliere dir, Andi,
    du hast deinen Mallorca-Reisebericht geschafft! :-) Wo hast du denn die herzigen Schweine gesehen (erste Collage) Waren die in Valldemossa? Uns sind die nicht aufgefallen... Von mir kommt am Montag noch ein Reisebericht über das Vogelschutzgebiet und eine Woche später der letzte Mallorca-Bericht.
    Jetzt werde ich noch zu deinem Azoren-bericht schauen!
    Happy weekend and all the best
    Traude
    https://rostrose.blogspot.com/2022/08/blogparade-tropisch-exotisch-u30blogger.html

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről