2011. február 4., péntek

Lanzarote

Végre összejött ez is. De hogyan??? Ehh, sok idegességgel. 
Előbb keresgéltünk repülőjegyeket, de ami tavaly Lufthansaval ilyenkor Madridba 98 Euro volt, az most 250, és ami Madridból Tenerifére 112 volt, az is most drágább lett. Az olcsónak nevezett társaságoknál valóban vannak olcsónak látszó jegyek, de abban nincs benne a poggyász ára, amire ugyanannyit kellene fizetni, mint amennyibe a jegyem került, azaz oda-vissza útra, már annak a dupláját. Szóval előbb lemondtunk Lanzarotéról. Aztán hoztam katalógusokat irodáktól, hátha találok valami leszállított árú ajánlatot, de ez sem jött be. Végül benéztem az expedia.de és opodo.de nevű közvetítő cégekhez, és ezeknél találtam olyan árban ajánlatot, amiért mi elképzeltük az utazást. Légitársaságokon kívül nem szívesen adjuk meg sehol sem a bankadatainkat, de hát itt muszáj volt a foglalásnál és mikor már mindent kitöltöttünk, és elküldtük, elveszett minden. Nem tudtuk, hogy most átment-e a foglalás vagy sem, de a hotline-t felhívva, kiderült, hogy nem, így aztán elment a kedvünk ez egésztől. A másik kérdés meg az, hogy hova lesznek az ilyenkor beírt személyes adatok, inkluzíve bankszámlaadatok??? 
Végül ma rávettük magunkat ugyanarra a taktikára, mint Thaiföldnél, ami a következő: 
- van egy fejben kitalált max. összeg, amit rászánunk az utazásra, mindegy, hogy miből tevődik az össze, csak a végeredmény nem lehet annál több - így
- (mint Thaiföldnél is), megvettük a kib...ott drága repülőjegyet, és kerestünk hozzá olcsó szállást, így a végösszeg benne volt a tervezett alatti árban.
Szóval, most is ez lett, hogy a repülőjegy nagyon drága lett, de a szállás olcsó, a végeredmény pedig nem is rossz: fejenként 490 Euróért leszünk tíz napot Lanzarotén!!! Ráadásul a születésnapomkor utazunk. :-) Én nagyon örülök, mert 6 éve vágytam erre a szigetre. M. kevésbé lelkes, mert ő már volt ott, még előttem, és nem tartaná szükségesnek a kétszeri utazást oda, de azért ő is örül persze. 
Az egyetlen, ami nem tetszik, hogy Iberai legitársasággal repüljük le az egész utat, akiknél tavaly botrányos dolgokat fedeztünk fel. Az még csak hadján, hogy kaját, innivalót nem adnak és venni kell marha drágán (kaját majd pakolok, piát meg venni kell sajna a bazidrága reptéri boltban), de iszonyatosan lepukkadt volta repcsi belső tere. Volt egy pasi a mellettünk lévő sorban, akinek az előtte lévő ülést nem lehetett egyenesbe állítani, mert beragadt hátradöntve, és szegény egész úton ott szenvedett emögött. A gép belül koszos volt, az üléshuzatok szakadozottak. Ha ezekből indulok ki, csak reménykedni merek, hogy amit ezen elspórolnak, azt a műszaki állapot karbantartására fordítják. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről