2013. június 3., hétfő

Barcelona - Állatkert

2013. Május 15.

Az utolsó napunk.
Már az első napon eldöntöttünk, amikor a Ciutadella Parknál voltunk, hogy az utolsó fél napot az álletkertben fogjuk eltölteni. Ez kb. csak 200 m-re van a szállásunktól, úgyhogy minden más értelmetlen lenne, hogy ha elmennénk valahova a szállástól messzebbre, majd vissza oda a bőröndökért és ismét el a   Placa de Espanya-hoz, ahonnan a reptéri busz indul. 

Kicsekkolunk a szálláson és otthagyjuk megőrzésre a két kis húzós bőröndöt a recepción. Pontosan 10 órakor, nyitáskor ott állunk az állatkert bejháratánál. A belépő fejenként (felnőtteknek) 19,60 Euro. Éppen, hogy bemegyünk, elkezd esni az eső, de szerencsénkre 5 perc múlva el is áll. 

Mindent jó alaposan és sokáig nézünk meg, különösen tetszik a sok színes madár. A delfinshow-t is megnézzük - bár az zárt állattartással szemben mindig vannak negatív gondolatink is -  de egyszerűen hihetetlenül jól van itt minden megcsinálva. Teljesen természetes minden és a legtöbb állatnak nagy, szabad élettere van.


A kb. 4 cm-es négyzetrácsos kerítésen keresztül nagyon nehéz a jó 6 cm-es objektívemmel odaférni úgy, hogy a kerítés ne legyen benne a fotóban.




Az afrikai állatoknál megszakad a szívünk, hogy most így, fogva kell látnunk őket, nem természetes érzés ez azután, hogy a természetes életterükben is láthattuk már őket. Itt ismét megerősödik bennünk a gondolat, hogy mindenképpen kell még Afrikába utaznunk!













Pávákból rengeteg van az állatkertben, mindenütt szabadon mászkálnak és egytől egyig ilyen szétnyitott tollazattal rohangálnak. Vagy idegesek, a sok embertől, aki fotózni akarja őket vagy párzási tácot járnak talán?





















Jó 4 órát töltünk el az állatkertben, de ennél sokkal többet is tudnánk. Végül már fényképezni sem tudok, mert kifogy az akkum és nyúlok a másik után, kicserélem, de az is üres, amit nem értek, mert este mindig az az első, hogy töltőre teszem a másikat, de most biztosan elfelejtettem. Minden esetre nem találok magyarázatot rá, miért üres a második akku is, nem tudok emlékezni. Így nem sikerül lefotózni a leopárdot, aki szépen összegömbülyödve alszik és nem sikerült Afrikában sem látnunk.

Aztán szépen, kényelmesen elmegyünk a repülőtérre, ami nagyon szép és modern, sokkal jobban tetszik, mint a madridi. Itthon sokkal melegebb fogad, mint amilyen idő Barcelonában volt.
Szép város volt, szép kis utazás és nem éreztünk soha, semmilyen veszélyt sem, még késő este sem, a városban.

Ezzel véget ért a beszámolóm, legközelebb Szardíniáról hallotok olvashattok tőlem. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a pávás képeid:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nem volt nehéz fotózni, mert sok páva rohangált szabadon és mindnek ilyen násztánc-rohama volt :-)

      Törlés
  2. Fejenkent majdnem 20 euroval tamogattatok valamit, ami elleneztek??? Es tetszett es jol ereztetek magatokat?
    Jo kepeket lottel, kar lenne, ha nem lennenek allatkertek :P

    Rengeteg allat utolso lehetosege az allatkert sajnos, van olyan, amelyik ma vadonban alig, vagy egyaltalan letezik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ellenezzük az állatok is téren, pici ketrecekben tartását. Ilyenre itt szerencsére nem sok példa volt. Imádok szép, színes állatokat nézegetni, fotózni. Nem vagyunk állatvédők, sem valami megszállottak, csak nem szeretünk szenvedni látni élőlényt. De ez az állatkert szuper volt, nagyon szép volt.

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről