2014. március 31., hétfő

Innsbruck - 2. rész

Innsbruck Tirol tájegység fővárosa, és Ausztria ötödik legnagyobb városa, az Inn folyó szeli ketté. A város megőrizte késő középkori városmagját, főleg ez vonzza ide a turistákat. Engem is ez varázsolt el, de emelett hatalmas benyomást tettek rám a minden irányból a várost körbevevő magas hegyek és a türkizszínű Inn folyó. Az egész városban van valami barátságos, valami pozitív kisugárzás, amit már régóta máshol nem éreztem, hogy azonnal bele kell szeretni.

Utunkat az Ottoburgnál kezdve merülünk bele az óváros nyüzsgő forgatagába.






A piactéren éppen valamilyen rendezvény zajlik egész nap és ennek résztvevői ezek a (nem tudom, milyen) népviseletbe öltözött lányok, akik sétálni indultak, de hamarosan elkapják őket a velük fotózkódni vágyó turisták.




Az arany tetős ház:



Jó sok ember lepte el az utcákat: 


Jobbnál jobb üzletek vannak a turistás utcákban, mindenféle finom tiroli sonka, kolbász pokoli áron és likőrök kaphatók. Ezekből itt szívesen megvettem volna a kéket, mert a színe nagyon tetszett, de majdnem 20 eurot kiadni érte, kissé sokalltam, így inkább csak egy fényképet készítettem. Amúgy előtte még voltunk bent a piaccsarnokban és ott volt egy ázsiai fűszerárús, akinél tudtam voln venni jónéhány dolgot, de nem grammra ment a fűszer, hanem egy evőkanál volt a mérték és annyi volt majdnem 2 Euro, azért megkapok máshol a 100 grammos csomagot. Ami vicces volt, hogy a zöldségárúsok pultjain mind ott sorakozott a Kotányi fűszer. :-) Vajon miért érzem mindig úgy Ausztriában, hogy egy sokkal lazább, élhetőbb ország, mint Németország? Ahányszor csak ott járunk, sokkal jobban szeretnék ott élni, mint itt.




Szent Jakab Dóm

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép!
    És nyáron azt hiszem még útba is tudjuk ejteni- felvettem a listára :-)
    Mennyire magasak a hegyek amik körülveszik? Szerinted nyár közepén is havasak a csúcsok? Annyira tetszenek a képek amiket készítettél, mintha képeslapok lennének! Én is szeretnék ilyeneket :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ditke. Hú, azt nem tudom, meddig van hó a hegycsúcsokon, de úgy rémlik, hogy amikor mentünk többször is Inssbruckon át Olaszországba májusban, akkor már alig volt. Most nem néztem utána,milyen magasak a hegyek, de szerintem lazán 2000 felett vannak. A következő bejegyzésben vannak a legszebb képek. ;-) üdv

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről