2017. július 10., hétfő

Középkori ünnepség Neuburg an der Donauban

A második teljes napon is párom nélkül kellett lennünk, mert akkor is dolgozott egész nap. 
Sok lehetséges program volt az eszemben, mit is lehetne csinálni. Éppen ekkor volt sok középkori ünnepség is, mint a nagyon híres "Landshuti esküvő" (ahol idén 600.000 látogató volt - egy, a város által kiválasztott jegyes pár középkori jelmezekben, középkori módon házasodik...hosszú történek és nagyon érdekes, de nem ide mentünk, mert tudtuk, hogy az embertömeg túl nagy lesz.) Ugyanekkor volt az Ammerseenél is középkori csónakos tavi halászesküvő és Neuburg an der Donauban középkori kastélyünnepség. Utóbbira mentünk el és nagyon tetszett mindannyiónknak.














 
Borongós idő volt, néha jött is egy erősebb-hosszabb záporeső. Belépő is volt, ha jól emlékszem 6,50 Euro. Az egész óvárosi rész tele volt középkori kinézetű étkezőhelyekkel, varázslókkal, táncosokkal, felvonulókkal, vagy csak egyszerűen jelmezes látogató emberekkel. Volt íjlövő verseny, és lovagi torna is, de utóbbira külön 9 Euro belépőt kellett fizetni, így elhagytuk, pedig nagyon jó lett volna látni.

Volt török csicseriborsógulyás főző üstben, ökörsütöde, mindenütt agyagkorsókban adták az italt, nagyon jó hangulata volt az egésznek és minél később lett, annál jobban nőtt a tömeg az utcákon. Minden évben van ilyen, egy csomó városban Bajorországban. Szinte minden hétvégére jut ilyen esemény.



















Egy egész kör megtétele után az óvárosban, visszaérve a kiindulási helyünkre, éppen egy zenekar játszott, akik már kinézetre is nagyon jópofák voltak, de a csúcs az volt, hogy a Black Sabbath Paranoidját játszották. (zenakar neve: Nachtwindheim, a youtube-on megtalálni, ahogy ezt a számot játsszák). 





Itt vonul a nép a lovagi tornára:





















3 megjegyzés:

  1. Kedvelem ezt a hangulatot, szívesen megyünk mi is középkort idéző ünnepekre. Készültem a Landshuter esküvőre is, de nem voltunk itthon. Most újabb 4 évet várhatok. 8 éve voltunk ott először és utoljára. Remélem sikerül idén a Bozner Marktra ismét eljutnunk.
    Szép hangulatos fotókat készítettél a napról!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kavics.
    A Landshuter Hochzeit engemis nagyon érdekelt, ugyanezen a napon volt, de másnap hallottam, hogy 600 ezer ember volt ott, hát én azt a tömeget ki nem bírtam volna, jobb is, hogy nem mentünk.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó program lehetett, megint szuper képeket készítettél! Tetszik nagyon :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről