2022. július 31., vasárnap

Mallorca - Punte de n'Amer, Sa Calobra és a Torrent de Pareis

Ezt a napot ellustálkodtuk, illetve délelőtt elmentünk közösen bevásárolni a másnapra tervezett paellához, majd délután egy kisebb túrát választottunk, nem olyan messze tőlünk. A tűző napsütésben megerőltető volt még ez a pár kilométer is a Punte de n'Amer körül, mely egy kis földnyelv Sa Coma és Cala Millor között és természetvédelmi terület. Itt sok búbos bankát láttunk és hallottunk, amik egy tipikus "huk-huk-huk" hanggal hívják egymást. 










A túra után egy kerti bárban ittunk frissen facsart narancslevet és jeges kávét. Este közösen készítettünk vacsorát és utána mindig késő éjjelig kártyáztunk. 

A következő napon Sa Calobra és a Torrent de Pareis szurdok tengerbe torkolló része volt a célunk. Ezek a helyek estek a legmesszebb a szállásunktól és a kanyargós hegyi utak miatt ez a kirándulás egy egész napba került. Ez a hely nagyon kedvelt a turisták körében. A nagy (fizetős) parkoló teljesen tele volt és a kis kikötőfalucskából induló parti sétány, ami aztán a sziklafalba vájt alagutakba vált át tömegekkel volt tele. A szurdok elején egy félreeső helyen kalózfilmet forgattak, a forgatócsoport magyar volt. Valahogy vicces volt az egész: Mallorcán, magyarok kalózfilmet forgatnak. 

A hegyi utakon borzalmas menni. Az út maga nagyon keskeny és ezrével jönnek mennek a biciklisek, akik sokszor csoportokban egymás mellett mennek és nem lehet megelőzni őket, így feltorlódik az autósor és az ember csak tötyörögve halad.  


















Este közösen megfőztük az isteni jóra sikerült paellát. Nagyon hangulatosak voltak ezek az esti főzögetések, teraszon való közös étkezések a naplementénél. 












1 megjegyzés:

  1. Hallo Andi,
    das Übersetzungsprogramm ist wirklich völlig idiotisch: Es übersetzt búbos als "Kolibris"!
    Die Bergstraßen sehen aus dieser "Vogel"-Perspektive noch irrer aus als während man drauf unterwegs ist ;-)) Ein bisschen tut's mir leid, dass wir diese schöne Schlucht nicht gesehen haben, aber um die lange Anreise und die vielen Menschen dort bzw. dass es keine Parkplatze gab, tut's mir dann doch wieder nicht leid ;-)) Ich schau mir lieber deine tollen Fotos davon an!
    Bis gleich!

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről