2022. június 30., csütörtök

Mallorca - Cap Formentor és környéke

Fú, ezen a napon nagyon sokat voltunk úton, megint 38 fokos hőség volt, elég kimerítő egy méter is mentelni a napon. Ilyen lusták és null motiváltak már régen nem voltunk kiszállni a légkondis autóból és körbenézni. :-) De ez a nap megérte, mert gyönyörű helyeken voltunk. 


Átautózva a sziget belsején ismét gyönyörű dombos, búzatáblás, pipacsmezős tájakon, hangulatos falvakon keresztül értük el az északkeleti Can Picafort öblét, amit mindenhol karib-tengerinek neveznek. Valóban a sekély víznek nagyon szép színe van és a homok szinte fehér. 

Elsőnek Alcúdia félszigetének a fokára szerettünk volna kimenni, de kőomlások miatt le volt zárva az út utolsó szakasza. Visszatérve a félszigetről Alcúdiában álltunk meg egyet jeges kávézni, ahol éppen egy vasárnapi piac volt a városban.

 





Ezután a Formentor-Fokhoz akartunk kimenni, de oda is a legvégén le volt zázva az út. Előtte még a Colomer kilátópontnál álltunk meg, de itt nagyon nagy tumultus volt és alig lehetett parkolni, majd innen egy nagyon keskeny és kanyargós úton az Albercutx ponthoz mentünk fel, ahol parkolni szinte egyáltalán nem is lehet. Itt a sziklák tetején egy kis körbástya áll, ahonnan nagyon jó a kilátás minden irányban. Borzasztó, kibírhatatlan hőség volt. Ezután próbáltunk a Formentor-Fokig kiautózni, de nem lehetett, útközben csodaszép volt a táj. 











 

 




Végül Pollenca falut néztük meg, ami nekem a sziget legszebbike volt. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről