2022. június 4., szombat

Mallorca - Portocolom, Cala Figuera

Ebben a beszámolóban több kép lesz, mint szöveg, mert már igazából a blogot sem akarom csinálni és nincs türelmem írkálni, meg régebben mindig este naplót írtam a napról és meg volt minden részlet, most meg nem írok semmit és sokszor azt sem tudom, már hol voltunk aznap, hogy oda tudjam írni a hely nevét, utólag kell kibogoznom a google mapsből. 

Ezen a napon úgy döntöttünk, mindenki maga megy, amerre kedve van és külön utakon jártunk, csak este vacsorára voltunk otthon együtt. 

Mallorca belseje hasonló, mint egy toscanai táj, mezők, gabonaföldek, kőházas falvak, dimbek-dombok, keskeny utak, kőből rakott falak között, ciprusok, pálmák, pipacsmezők. 


Portocolom nagyon teteszett, a házak aljában lévő csónak garázsaival nagyon Mios szigetére emlékeztetett. Eddig Miloson és ezen a falun kívül máshol még nem láttunk ilyeneket. Ezek a tipikus formájű és faárbócos vitorlások is itt a szigeten jellemzőek.














Portocolom környéke után még Cala Figuerát látogattuk meg. Érdekes, hgy a szigeten számtalan sok ilyen hosszúkás fjord szerű öböl van. Vajon milyen természeti, geológiai eredetük lehet, vajon miért pont Mallorca van tele ilyen öblökkel? Mi alakította ezt ki ilyenné? Cala Figuera két ilyen hossza, keskenyen benyúló öböl mentén helyezkedik el. A szigeten meglepő módon nem kellett fizetni sehol sem (a fővároson kívül) a parkolásért.






Minden este csodálatos naplementékben lehetett résünk az erkélyünkről nézve:



 Szerencsére barátaink is szeretik a halakat, mint mi, így közös vacsoránk négy nagy friss dorádából állt, amikért mindössze hihetetlen 14 Eurót fizettünk.  


1 megjegyzés:

  1. Liebe Andi,
    die Fotos, die du in den Dörfern aufgenommen hast, sehen nach purer Idylle aus - sehr schön!
    Alles Liebe euch beiden und ein schönes Wochenende,
    Traude
    https://rostrose.blogspot.com/2022/06/wildalpen-und-mariazell.html

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről