2013. május 20., hétfő

Barcelona - Casa Batlló

Hosszú idők óta szerelmes voltam a gótikus építészeti stílusba, míg nem valamikor a szecesszióba is az lettem. Gaudi és Hundertwasser építményei mindig ámulatba tudnak ejteni. 
A korábbi kettő Barcelona-látogatásomkor csoporttal voltam, és csak a gótikus negyedet és a Montjuich hegyet néztük meg, illetve utána Montserratot, Gaudi műveire nem volt idő és így még csak a közelében sem jártam sem a Güell Parknak, sem a Sagrada Familianak.

Mi most eltökéltük, hogy mindent meg fogunk nézni és amit csak lehet gyalogosan érünk el, így a Katedrálistól ismét, a most már embertömeggel ellepett Ramlán folytatjuk utunk, míg elérjük a Placa de Catalunya-t. 









Innen csak pár száz métert kell mennünk és máris előttünk áll a Casa Battló. 

A Casa Batlló Antoni Gaudí azon épületei közé tartozik, amelyek a Világörökség részei. A ház Barcelonában, az Eixample kerületben, a Passeig de Gràcia 43. alatt található.
A házat a Csontok háza néven is ismerik, és egy középosztálybeli család részére készült 1904 és 1906 között....

Bevallom, egyre lustább vagyok az utazásink előtt sokat utánaolvasni, és így már nem is nagyon készülök fel, szeretünk csak bolyongani és véletlenszerűen rátalálni dolgokra, ami kimarad, azt sem bánjuk meg. Így viszont nem néztem utána annak sem, hogy mennyibe kerülnek a különböző belépők. 

Totálisan sokkolva állunk a fejenkénti 20,35 Euros belépőár előtt. Ez nekünk már nem éppen a normális kategóriába tartozik, így egy rövid vacillálás után könnyen le tudunk mondani a Casa Batllóba való benézésről. Van még sok más Gaudi mű, ami jobban érdekel, így inkább majd máshova megyünk be. Meglátunk szemközt egy Mc D.-ot és mivel éhesek vagyunk, úgy döntünk, hogy annak utcai részén ebédelve még nézegetjük egy darabig a Batlló ház homlokzatát. 












Eközben minden percben egy-egy turistabusz megy el itt és csak akkor állnak meg, ha véletlenül piros a lámpa, különben az embereknek menet közben kell kattogtatniuk a gépeikkel. Sosem vennék egy ilyenen részt. 

Nem vagyunk bánatosak, hogy nem mentünk be a házba, a belső berendezések kevésbé érdekelnek és ennyi pénzt kiadni, az szabályosan rablás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről