2013. május 27., hétfő

Barcelona - Vásárcsarnok

A Sagrada Familia után úgy érezzük, hogy mindent láttunk már, ami számunkra fontos és mostantól nincs "kötelezettségünk", kóvályoghatunk kedvünkre a városban, ahogy akarunk. 
Metróval a Placa de Universitat-ig megyünk, majd onnan gyalog a Placa de Catalunya-ra és be a Ramblára.  A közelben, egy mellékutcában hatalmas D-betűs sportüzlet üzlet van, ebben körülnézünk, de nem veszünk most semmit sem. 

Ezután a St. Josep (vagy la Boqueria) vásárcsarnokba megyünk. Tele van turistákkal. Összességében kicsit csalódott vagyok tőle, mert a 19 évvel ezelőtti ittlétemből valami másra emlékszem. Valami eredetire, valami a helyre tipikusra és nem ilyen turistacirkuszra. Szinte csak sonka-, gyümölcs-, és édességstandok sorakoznak mindenhol. Rengeteg friss gyümölcsleves stand van. Azárak őrületesek, pl. 100 g Mandula 5-6 Euro, vagy egy kis zacskónyi édességet pont a szemünk előtt vesz valaki 30 Euroért...a sonkákról ne is beszéljünk. A gyümölcsleveknek már a színétől is vérszemet kap az ember. A bejáratnál még 2 Euroért lehet kapni, beljebb már 1,50-ért, majd egyért is. Mi egy epres-citromosat veszünk és leírhatatlanul mennyei finom íze van. De úgy tele van a gyomrunk még az ebédtől, hogy alig bírjuk meginni. Pedig ha nem így lenne, biztosan vagy három másikat is megittam volna. 


Veszek egy ilyen gyümölcsmixet is későbbre.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről