2013. május 30., csütörtök

Barcelona - Placa de Espanya

Közvetlenül a szállásunktól megy egy busz a Placa de Espanya-ra, azzal megyünk oda, annak reményében, hogy láthatjuk azt a kivilágított szökőkutat, amit idefelé a reptéri buszról véletlenül láttunk. Mintha rémlene, hogy valakinek a beszámolójában olvastam már erről, de nem tudom, hogy valóban Barcelonára emlékszem-e abból a beszámolóból, vagy valami más városban volt ilyen. Ez a szökőkút (La Font Magica) egy világkiállítási terepen található és mint utólag itthon kiderül, csak hétvégenként van zenés, fényshow. Most még csak a közelében sem engednem minket, mert egy autókiállítás van a területen. 

Quelle des Bildes: Wikipedia
Megint pechünk volt, mint most Barcelonában már pár dologgal, ahova potyára, vagy kétszer mentünk oda. De az is igaz, hogy előre semminek sem olvastunk utána. Jobban mondva, még tavaly augusztusban elolvastam az útikönyvet, de már semmire sem emlékszem belőle. 

Aztán meglátjuk, hogy a szemközti (szerintünk) az egykori bikaviadalaránának (?) fel lehet menni egy lifttel a tetejére és ott egy körkilátó van. 1 Eurot kell fizetni a liftért és odafent tengeri beteg lesz az ember ebben a nagy szélben, ugyanis az egész épület teteje kileng és így az esti fényekkel teli fotók is mind elkenődnek persze. Itt körbe lehet meni és bárok, éttermek sorakoznak egymás után, az épület belseje pedig bevásárlóközpont. 









Alul egy nagy üzletben veszünk pár sört és mindenféle madulákat, amik Spanyolországból mindig olyan finomak, és a piacon túl drágák voltak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről