2013. május 25., szombat

Barcelona - Sagrada Familia

Igen hosszú időt töltöttünk el a Güell Parkban...

Ismételten gyalogosan indulunk útra, újból a Sagrada Familia-hoz. Valahol van errefelé egy utca, ahol mozgólépcsők vannak, bár csak felfelé, de szívesen megnéznénk, de fogalmunk sincs, merre lehet és elindulunk egyszerűen a főbejárattól srégen balra szemközti meredek utcában lefelé. 

Ahogy lefelé menetelünk, akkor tűnik csak fel, hogy mennyire meredekek is ezek az utcák és milyen sokat kellett jönni felfelé. Csodálkozunk magunkon, hogy a felfelé úton nem nyavalyogtunk emiatt. 
A Sagrada Familiánál most is ugyanolyan hosszú sor áll, mint reggel. Nincs kedvünk ennyit várni, de ha most elmegyünk, valószínűleg nem fogunk mégegyszer visszajönni, ami nagy kár lenne.
Most mit tegyünk? 

De a dolgot a korgó gyomraink szabályozzák végül. Beülünk a templom oldalával szemközti "all you can eat " étterembe, ahol 9-10 Euróból fejenként annyit ehetünk és ihatunk egy büféből, amennyit csak akarunk. Itt szépen kényelmesen megebédelünk és közben folyamatosan nézegetjük  sort és feltűnik, hogy 2-3 perc alatt úgy két métert halad, így nem is tűnik annyira vészesnek az egész.  Kaja után beállunk ebbe a sorba. 




Igazából nagyon meglepődünk, hogy 25 perc alatt oda is érünk a bejárathoz. A belépő fejenként 13,50 Euro.

A Sagrada Familia nem tesz ránk egy cseppnyi tipikus templomos benyomást sem. Egy lélegzetelállítóan impozáns épület, építészeti csoda, amiben gyakran azon vesszük észre magunkat, hogy egy oszlopnak támaszkodva, kicsavart nyakkal és tátott szájjal bámészkodunk perceken át felfelé. Egy mágikus érzés fog el ott bent, hogy akár órákig is itt tudnánk maradni. Megérte a bejövetel a sorbaállást. 




 












Bejárjuk az egészet, de a tornyokba nem megyünk fel (külön belépő), mert a környéken igazán semmi látnivaló sincs felülről. A templom alatt hatalmas múzeum van, oda is benézünk. Főleg az építésről szól. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről