2015. február 21., szombat

A tél nyomában

Nem vagyok egy télkedvelő ember. De a friss havat és a szép havas tájakat kedvelem. Korábban itt Németországban mindig a február volt a leghidegebb hónap és sok havazással is járt. Ez az utóbbi években nem mondható el. Korábban elmentünk februárban többször is a hegyekbe, de tavaly sem volt már szerencsénk Berchtesgadenben. Csak szürkeség volt és semmi hó. A mai napon még találtunk havat, de szürke, szeles idő volt, nem esett jól kint lenni, a fejem is megfájdult. 

Kedves blogismerősöm, Kavics bejegyzése inspirált, hogy ebbe a térségbe induljunk el. Ahogy előre rettegtünk tőle, úgy is lett, az autópályán hatalmas dugóba keveredtünk és két óra alatt tettünk meg 30 km-et. Az embernek ilyenkor már mindentől elmegy a kedve. A végén egy alsóbb rendű kerülőúton tudtunk gyorsabban haladni. Végül, jó sokára odaértünk a Schlierseehez, amin többen is korcsolyáztak. 


Ezután a Spitzingseehez autóztunk, ahol 4 Eurót fizettünk a parkolásért, hogy egy alig egy órás sétát tehessünk a tó körül. 

Szürkeség volt, hideg szél, nem éreztem nagyon jól magam és közben annyira elment az idő, hogy meg is éheztünk és a környéken nézegettünk éttermek után, de nem találtunk kedvünkre valót. 

Schliersee


Bayrischzell

Fischbauchau

Végül a hazafelé úton, Hofoldingban ettünk egy nagy bajor étteremben, ami a hússzeleteiről ismert.

6 megjegyzés:

 1. Szerintem nagyon szép kirándulás volt, rengeteg hó volt a tó körül. A jégbe fagyott ágak és kövek mellett a távoli látkép a Schliersee-ről pici szigetével a kedvencem! :-)

  VálaszTörlés
 2. Szia Flögi,
  Újra itt, másfél év után egy új bloggal. Köszönhetően egy megoldatlan technikai problémának a régi blogomon :(
  Hasonló a helyzet itt is. A tél, a havazás éppen csak megmutatta magát egy-egy napra. Természetesen mindig csak egy-egy napra és azt is hét közben így esélyt sem adva, hogy kicsit is élvezhessük. Jó látni ilyen szép havas tájakat legalább fotókon :)
  Üdv Miklós

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt is a hegyekben kellett hajkurászni. Szilveszter előtt volt pát nagyon szép nap, jó 30 cm-es hóval, de akkor meg nem fényképeztem...sajnos. :-(

   Törlés
 3. Nice pictures, I liked your blog, I am a follower. Best regards from Spain.

  http://faunacompacta.blogspot.com.es/

  VálaszTörlés