2015. július 28., kedd

Izland - 2. nap - Þingvellir Nemzeti Park

Alig aludtam, M. mindenhol alszik, leteszi a fejét és máris úgy alszik, hogy álmában el is lehetne vonszolni, nem venné észre. 
7-kor kelünk, reggelizünk – a reggeli tényleg egy vicc. Pakolunk sajtos szendvicseket az útra és 8-kor már el is indulunk. Ekkor látjuk, hogy még csak 7 óra van, a vekker óráját rosszul állítottam be. Nevetünk egyet és úgy döntünk, hogy a nyert plusz egy órát kihasználjuk a Reykjanes-félsziget további megnézésére és csak utána indulunk el a másik irányba. Eléggé hulla vagyok, mivel csak összesen 3 órát aludtam. De nagyon hamar elmegy másfél óra szinte semmivel, nézelődéssel és igazából csak az ún. hidat a két kontinens között látjuk. Itt húzódik az európai és amerikai kontinensek közötti törésvonal, amit ez a híd jelképesen átível. 

Csodálatos környezetben autózva, a Þingvalla-tavat érintve hamar odaérünk a Þingvellir Nemzeti Parkba. 

Kőemberkék erdeje egy parkolóban a tó feletti dombon:

Elsőként egy újabb vulkanikus hasadékvonalhoz érünk, ahol egy nagy parkoló fogad, rettentően sok turistával. Itt 200 ISK-et kell fizetni fejenként a wc-ért (ami igen drága – de lehet úgy is értelmezni, hogy nincs belépő díj a nemzeti parkba, ahelyett van). Leparkolunk és elindulunk a hasadékban és elmegyünk addig, amíg az ösvény visz, ahol a hasadék véget ér. Útközben mégnézünk egy szép vízesést is, ahol éppen egy házaspárt fotóznak. Idilli környezet, de ide elmászni menyasszonyi ruhában a hidegben? Na, de később látunk ettől még vagányabbakat is. 
Eleinte jeges hideg van, de azután kisüt a nap és hamar melegünk is lesz a meneteléstől, hogy neki is vetkőzünk. Két órát töltünk el itt. 

2 megjegyzés:

  1. Az a kőerdő nagyon hangulatos!

    VálaszTörlés
  2. Ismerős képek :-) Jó egy kicsit nosztalgiázni!
    Először hiányoltam a menyasszonyos képet, aztán rájöttem, hogy mi sem csináltunk, minden tele volt párokkal, illetve mi egy csomószor valamilyen reklám fotózásba is boltlottunk. Inkább idegesítő volt, hogy órákra lefoglalták maguknak a terepet, és alig lehetett tőlük képeket készíteni.

    VálaszTörlés