2013. december 29., vasárnap

Utazási tervek 2014-re

Utazásilag egy silány évnek nézünk elébe. Ezt eredetileg 2013-ra gondoltuk, két okból, de mindkkét ok elhúzódott egy évvel, így minden tervünk borult, nem mehetünk el most év elején valami nagyobb exotikus útra nászútként. Az okokról már régebben írtam a másik blogomban, most röviden csak annyit, hogy egy fél éves renoválás a házban és M. egy évig tartó iskolaszerű továbbképzése, nem engednek időben kimozdulni itthonról. Amíg az iskola tart, szabadságra sem mehet, így nekünk 2014-re augusztusig nem is lehet terveznünk, ami ilyen utazásmegszállottaknak rosszabb, mint egy börtönbüntetés. Azután meg itt szeptember közepéig tart az iskolai szünidő, akkor egyikőnk sem mehet szabira, mert kizárólag a gyerekes családok mehetnek, utána meg már európai szinten nem érdemes hova, és be is vallom, ha már egész évben nem utazunk, ki leszünk éhezve egy nagyobb falatra. Ez a cél most kezd erősebben körvonalazódni és már nagyon benne vagyunk a keresgélésben, tervezgetésben, de addig, míg nem lesz biztos (és ez csak március környékén dől el), nem akarok róla beszélni, mert még egészen más is lehet belőle. 

Így 2014-ben csak picúrka, pár napos kiruccanásokat tehetünk. Egy ilyet máris beterveztünk februárra, amikor itt a legtöbb hó szokott esni. 4 napra megyünk majd a hegyekbe, élvezni a szép környezetet, nagy félnapos sétákat tenni és egy kellemes napot egy thermálfüdőben tölteni. Ez amolyan feltöltődéses apró pihenés lesz, Berchtesgadenben. 

Nyáron kipréselünk a munkaadókból egy hét szabit, de az hazautazás lesz, tehát igazából ennek a blognak az értelmében vett utazással (felfedezéssel) nem sok összefüggésben lesz. Bár jó lenne Magyarországon is menegetni, körülnézni, de erre szinte sosem marad idő a sok baráttal való találkozások mellett. 

A szabadságot pedig valamikor ki kell venni, így szeptemberre is tervezünk egy hetet, ami az iskolai szünidő utáni időszakra esik, azaz szeptember végére. Egy hétre nem mennénk messzire, így ez is nagy valószínűséggel Németország lesz. Ha tetszik Berchtesgadenben (páromnak biztosan unalmas lesz, mert ő a szüleivel egész gyerekkorában minden nyáron odament nyaralni), talán oda mennénk vissza, vagy ami engem érdekelne, az egy Elsass-i körutazás lenne. 

Végül pedig novemberben lenne a nagy utazás, amikor kutya nem akar utazni a kollégák közül, szóval senkivel sem kell vitába keveredni. Most csak azt kell kisakkozni, hol van novemberben szép idő és hova jutunk el megfizethető áron, de valami nagyon új, nagyon extra is legyen. 

5 megjegyzés:

 1. szia!
  Bertchesgaden csodaszép lesz-párod szerencsés,hogy olyan sokat járt oda...a frissen inditott blogomban irok arról az élményről,amit nekem jelentett...rég hallottam rólad Miskolciutas a Hellaszról

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Miskolci, emlékszem rád. A hellaszt már nem látogatom 2-3 éve talán. Mi a blogod címe? Itt (a másik blogomban) olvashatsz néha még arról, hogy mi van velem.

   Törlés
  2. Máris megtaláltam és követni fogom a blogod. üdv

   Törlés
  3. Komótosan olvasom ezt a sok bejegyzést!Közben körvonalazódik a nyári programunk-jövő héten már végleg eldől,talán csak a dátum nem biztos már,így leírhatom :Mont Blanc és környéke,most már egy igazi gleccser expresszel,és a többi!Régen vágyom egy ilyenre!Sajnos itthon nehezebben megy az utazgatás,de szívemből szól a bemutatkozásod,öröm és izgalom között vagyok! Miskolci Zsuzsa

   Törlés
  4. Én is akartam az idénre egy hét hegyek programot, de az már nem fog beleférni a kasszába. üdv, Andi

   Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről