2016. január 10., vasárnap

Eichstätt

Hamarosan elutazunk a Fekete-erdőbe. Sajnos a várt vastag, fehér hótakaró még most is hiányzik a tájról. De ezen a héten esett itt valamennyi hó, ami azóta el is olvadt, mert folyton eső esik inkább és enyhe idő van. Január 6-án itt katolikus ünnepnap van (Három Királyok) és ilyenkor munkaszüneti nap is van. Spontán ki akartunk menni valahova, a havat keresni, le a hegyekbe, de azután a Közép-Frank Tóvidéken élő barátainkkal beszéltünk meg inkább találkozót és az Eichstätt nevű frank városban találkoztunk. Innen mutatok most nektek képeket. 

Eichstätt egy kultúrváros, egyeteme van, püspöki székhely és az Altmühltal Nemzeti Park gondnoksági központja is itt van. A város felett egy dombon uralkodik a hatalmas Willibaldsburg, amit 1355-ben építtetett Berthold Burggraf püspök és sokáig pöspöki székhely volt. Napjainkban történelmi és jura kori múzeum van benne. 

Itt még megvolt az előző nap esett hó és sűrű köd is volt, ami nem zavart, mert egy különleges hangulatot adott a tájnak és a fényképeknek.

 Ez egy középkori büntetőeszköz volt. Tolvajokat, kisebb bűnőzöket büntettek és aláztak meg nagy vásárok alkalmával  azzal, hogy ebbe a kalickába zárva többször is hosszabb ideig a vízbe meírtették őket.


Végül egy étteremben vacsoráztunk Weißenburgban, ahol már nyáron is ettünk a barátainkkal, csak akkor nem volt nálam fényképezőgép. Ebben az étteremben főleg rántott húsok vannak, mindenféle különleges panírral (pl. mustáros-tormás, vagy cornflakes-szel beszórt, vagy olyan hatalmas Cordon bleu, amiben 4-5 féle töltelék van, mint bacon, hagyma, sajt stb...). Az adagok hatalmasak, mint a képeken is látszik. A húsoknak több, mint a felét elcsomagolja minden vendég és hazaviszi.1 megjegyzés:

  1. Németországban is ünneplik január 6-án a három királyokat? Ezt nem tudtam eddig, azt hittem ott is Jézuska vagy Télapó van, és ez csak valami spanyol hagyomány. Ezért is szeretek külföldről írt blogokat olvasni, mindig tanul az ember :-)
    A hóra irigy vagyok, annyira szépek a téli képek! Magyarországon sajnos nyoma sem volt mikor otthon voltunk, persze ahogy visszajöttünk, ott is esett, ilyen a mi formánk...

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről