2016. január 20., szerda

Hófedte Fekete-erdő/Schluchsee

Havat kívántam. Sokat, ami vastagon ellepi a tájat és a fákat is. Az indulásunk előtti két napban egész Dél-Németországban sok hó esett, de ezen a napon viharos hófúvások formájában teríti be a friss hó az autópályát, hogy alig lehet araszolva haladni. Így a tervezett 4 óra helyett, 5,5 órára van szükségünk, hogy Münchenből elérjük a Fekete-erdőben fekvő Schluchseet.
Kora délután érkezünk meg a tóval azonos nevű településre, amit a kívánságomnak megfelelő mennyiségű hó lep be. A privát szállásunkat könnyen megtaláljuk és olyan, amilyennek vártuk, kellemes, hangulatos kis lakás egy családi házban, ahol a tulajdonos család is lakik. 48 Euróba kerül egy éjszaka, ami jutányos ár, a legtöbb hasonló kinézetű lakás 60-80 Euro volt errefelé.
Bepakolunk a lakásba és elindulunk sétálni, le a tóhoz. Már megy lefelé a nap és gyönyörű színekkel világítja be a tavat és a hóval lepett tájat. Jó két óra hosszát sétálunk a tó partján a nagy hidegben, de gyorsan mozgunk, a mozgás felmelegít, nem fázunk, csak az arcunk minden része. A sétánk végére el kezd ismét szakadni a hó és igyekszünk haza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről