2016. január 22., péntek

Hófedte Fekete-erdő/Feldberg és Titisee

Éjjel a holdfénynél is csillog a hó, mintha az álommanók apró gyémántokkal hintették volna be...és reggel ragyogó napsütésre ébredünk. A még alacsonyan álló nap, oldalról, narancsos fénnyel világítja be a hófedte fenyveseket. 

Akárcsak egy álom. Az autónk tetején felfelé ágaskodó dérkristályok csillognak a napfényben. Elindulunk Feldberg felé és a Schluchsee felett még köd terül el, melynek alján jégképződést látni a tó felületén, de összefüggő jégtakaró nem alakul ki. 

Egy picike bafagyott tó: Windgfällweiher
TodtnauFeldberg:

Titisee településen (az azonos nevű tó partján) nehezen találunk parkolót, míg végül a kicsit kintebb eső vasútállomásnál sikerül 1 órára 2 Euróért parkolni. Az első fél órát a vasútállomás cukrászdájában töltjük el, ahol igen jó a kávé és a sütemények is. A maradék fél órában végigszaladunk Titiseen. Itt jártam már egyszer 12 éves koromban és villámlanak az emlékképek a fejemben. Meglepően sok mindenre emlékszem még. 

Itt fürödtem akkor a tóban: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről