2011. január 11., kedd

Nürnberg


A majdnem 500-ezer lakosú nagyváros a Pegnitz folyó és a Rajna-Majna-Duna-csatorna, az ún. Europa-Kanal partján fekszik. Nürnberg Bajorország második legnagyobb városa, és Frankországnak pedig a fővárosa. A város virágkorát a XV. században élte, a történelmi városmag még ma is őrzi eredeti arculatát. Az egész óvárost középkori városfal veszi körül, melyet tornyok szaggatnak meg folyamatosságában. Ezen a belvárosrészen is keresztülfolyik a Pegnitz. Csodálatos „Fachwerk”-házak, gótikus templomok valamint a vár ékesítik a várost.

Mi egy kellemes késő augusztusi, de amolyan őszies napon jártunk itt pár éve és hasonló érzésem volt, mintha egy középkori mesébe csöppentem volna.

Hosszú sétákat tettünk a csodás épületek között. Éppen piac is volt a fõtéren, ahol olcsón vettem sok szép ki kaktuszt. Nürnberg nagy élmény volt és az egyik kedvenc bajor városommá vált. Nagyon magával ragadott. Állatkertje is híres, (itt született a második német jegesmaci bébi) oda mi már nem mentünk el, mert a késõ délutánt ingolstadti barátnõméknél töltöttük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről